Rusijos antstoliai pradėjo dvi bylas dėl 5 mln. rublių baudų išieškojimo iš „Telegram“

Rusijos antstoliai pradėjo dvi bylas dėl priverstinio 5 mln. rublių (61 tūkst. eurų) baudų išieškojimo iš susirašinėjimo platformos „Telegram“, skirtų už atsisakymą pašalinti Rusijos įstatymais draudžiamą turinį.

Rusijos antstoliai pradėjo dvi bylas dėl 5 mln. rublių baudų išieškojimo iš „Telegram“.<br>Unsplash.com nuotr.
Rusijos antstoliai pradėjo dvi bylas dėl 5 mln. rublių baudų išieškojimo iš „Telegram“.<br>Unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2021, 3:30 PM

Dvi priverstinio dviejų baudų po 2,5 mln. rublių išieškojimo bylos prieš interneto bendrovę buvo pradėtos lapkričio 3 dieną, skelbiama Rusijos federalinės antstolių tarnybos duomenų bazėje.

Abi bylos buvo pradėtos pagal aktą, surašytą administracinio nusižengimo byloje Maskvos Tagankos rajono teismo poskyryje spalio 25 dieną.

Rugsėjo viduryje Tagankos teismo atstovė spaudai Zulfija Gurinčuk naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad „Telegram“ iki spalio 24 dienos gali savanoriškai sumokėti įsiskolinimą už baudas, teismo skirtas už Rusijos įstatymų pažeidimą.

Nuo metų pradžios bendra bendrovei „Telegram“ skirtų baudų suma siekė apie 40 mln. rublių, tačiau bendrovei apskundus dalį jai skirtų nuobaudų, jų mokėjimas kol kas neprivalomas, nes apeliacinė instancija dar gali jas panaikinti.

Rusijos žiniasklaidos reguliavimo institucija „Roskomnadzor“ nuo metų pradžios yra surašiusi protokolų dėl administracinių pažeidimų tokiems socialiniams tinklams kaip „Telegram“, „Twitter“, „Facebook“, „Google“, „TikTok“ ir „WhatsApp“ už tai, kad jie nepašalino arba per vėlai pašalino pranešimus, raginančius prisijungti prie nesankcionuotų protesto akcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.