Griežtėjant kompiuterinių žaidimų politikai, šioje šalyje „Fortnite“ tapo nebeprieinamas

Kinijos žaidėjai pirmadienį pranešė nebegalintys prisijungti prie populiaraus kompiuterinio žaidimo „Fortnite“, jį sukūrusiai bendrovei sustabdžius kiniškos versijos veikimą dėl žaidimų ir technologijų sektoriaus kontrolės sugriežtinimo šalyje.

 Kinijos žaidėjai pirmadienį pranešė nebegalintys prisijungti prie populiaraus kompiuterinio žaidimo „Fortnite“.
 Kinijos žaidėjai pirmadienį pranešė nebegalintys prisijungti prie populiaraus kompiuterinio žaidimo „Fortnite“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2021, 10:54 AM

Apie šį žingsnį „Epic Games“ iš anksto perspėjo prieš dvi savaites. Bendrovė tuomet pažymėjo, kad „kiniško „Fortnite“ beta testas baigėsi“ ir kad serveriai bus išjungti.

Pirmadienį Kinijos žaidėjai pranešė nebegalintys prisijungti prie žaidimo ir pradėjo skelbti atsisveikinimo žinutes socialiniame tinkle „Weibo“. Saitažodis „Fortnite“ iki pirmadienio buvo peržiūrėtas 470 mln. kartų.

„Su manimi žaidusiems draugams: vėl susitiksime, jei likimas taip nuspręs“, – parašė vienas „Weibo“ vartotojas.

Kitas 24 metų žaidėjas, vardu Zhengas, naujienų agentūrai AFP sakė, kad „visų pirma truputį paverks“ dėl žaidimo, kurį žaidė daugiau nei dvejus metus studijuodamas universitete.

Šiuo žingsniu baigiasi ilgai trukęs testavimas, išbandant „Fortnite“ versiją, sukurtą didžiausiai pasaulyje žaidimų rinkai, kur stebima, kad turinyje nebūtų perteklinio smurto.

Ši veiksmo kupina kompiuterinė šaudyklė yra viena populiariausių pasaulyje – ją žaidžia daugiau nei 350 mln. vartotojų.

Bandomoji versija Kinijoje buvo išleista 2018 metais, tačiau „Epic Games“ taip ir nesulaukė iš vyriausybės žalios šviesos oficialiai paleisti šį projektą, šalyje sulėtėjus naujų žaidimų tvirtinimo procesui.

Pernai Kinijos valdžia ėmėsi griežtų priemonių prieš IT sektorių dėl susirūpinimo, kad technologijų milžinės tampa pernelyg stambios ir įtakingos.

Tuo metu reguliavimo institucijos pradėjo taikyti naujus amžiaus ir žaidimo laiko ribojimus milžiniškam žaidimų sektoriui. Toks žingsnis motyvuojamas nuomone, kad kinų vaikai per daug laiko skiria interneto žaidimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.