Lietuvių startuolis „Omnisend“ įsteigė biurą JAV

Daugiakanalės rinkodaros automatizavimo kompanija „Omnisend“ atidarė klientų aptarnavimo biurą Pietų Karolinos mieste Čarlstone (JAV). Bendrovė šioje šalyje ir iki šiol turėjo keletą specialistų, bet jie dirbo tik nuotoliniu būdu.

 Daugiakanalės rinkodaros automatizavimo lietuvių kompanija „Omnisend“ atidarė klientų aptarnavimo biurą Pietų Karolinos mieste Čarlstone (JAV).<br> 123rf iliustr.
 Daugiakanalės rinkodaros automatizavimo lietuvių kompanija „Omnisend“ atidarė klientų aptarnavimo biurą Pietų Karolinos mieste Čarlstone (JAV).<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2021, 1:18 PM

„JAV yra pagrindinė mūsų rinka, ten veikia daugiausiai mūsų klientų, iš ten gauname apie 50% pajamų. Tad plėtra šia kryptimi yra natūralus žingsnis. Pagrindinėje rinkoje tikrai turi būti reprezentacinis biuras ir dalis darbuotojų“, – teigia vykdomoji direktorė Rimantė Ribačiauskaitė.

Paklausta kodėl įmonė rinkosi Čarlstoną, o ne kurį nors didelį technologijų verslo centrą, kaip, pavyzdžiui, San Franciskas, ji sako, kad įmonei buvo svarbu biurą turėti Rytinėje pakrantėje, kad bent kažkiek darbo valandų persidengtų su Lietuva.

„Tarp Kalifornijos ir mūsų laiko zonų yra 10 valandų skirtumas. Tai padaro bendradarbiavimą tarp skirtingų ofisų labai sudėtingu. Mes JAV neieškome techninių specialistų – produkto kūrėjų, programuotojų, – todėl nėra poreikio būti tuose miestuose, kuriuose yra didžiausia techninio talento koncentracija. Be to, taip istoriškai susiklostė, kad Čarlstone gyvena didelė mūsų darbuotojų dalis ir mūsų JAV padalinio vadovas“, – aiškina R. Ribačiauskaitė.

Ji priduria, kad bendrovė JAV turi nuotoliniu būdu dirbančių darbuotojų ir kitose valstijose.

„Ne visa mūsų komanda dirba iš ofiso, turime darbuotojų įvairiose valstijose. Mūsų specialistai nuotoliniu būdu dirba ir Lenkijoje, Ukrainoje bei Jungtinėje Karalystėje.

Kaip ir Lietuvoje, kolegoms Amerikoje skiriame biudžetą – 500 USD – įsirengti darbo vietą namuose. Taip pat visiems kolegoms sudarome sąlygas keliauti tarp visų trijų mūsų biurų. Tokios komandiruotės skirtos susipažinti su tarptautine komanda ir pasimokyti“, – pasakoja startuolio vadovė.

Čarlstone, anot jos, dirba daugiausiai klientų aptarnavimo specialistai (angl. Customer Success Managers). Taip pat yra keletas kitų vadinamųjų „įėjimo į rinką“ (angl. Go-to-market) pozicijų, kaip antai pardavimų ir partnerysčių vadybininkai.

„Dirbant vienoje didžiausių savo rinkų mums patogiau stebėti, ką daro konkurentai ir daryti geriau, greičiau, atrasti ir išryškinti savo privalumus“, – paaiškina R. Ribačiauskaitė.

Naujame biure įrengta per 40 darbo vietų, bet beveik pusė jų dar laisvos.

„Kol kas biuras mums gerokai per didelis, tad manome, kad tai puiki investicija norint augti ateityje“, – šypteli pašnekovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.