Kasinėjant aptiktas paslaptingo gyvūno skeletas Mokslininkai kol kas negali pasakyti, kas tai

Praėjusią savaitę keli darbininkai, kasinėdami seno fabriko kieme rytinėje Igdyro provincijoje Turkijoje, aptiko nežinomos gyvūnų rūšies skeletą.

Skeleto ūgis siekia maždaug metrą, gyvūnas turėjo plėšrūno dantis.
Skeleto ūgis siekia maždaug metrą, gyvūnas turėjo plėšrūno dantis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-16 15:42

Po žeme išlikusio nepažeisto skeleto ilgis siekia maždaug metrą, gyvūnas turėjo plėšrūno dantis. Pastebėję, kad kai kurie skeleto audiniai dar nesuirę, darbininkai apie savo atradimą pranešė Igdyro universiteto Biologinės įvairovės taikymo ir tyrimų centro mokslininkams. Mokslininkai atvyko į vietovę, kurioje buvo vykdomi kasinėjimai, ir nugabeno skeletą į universitetą. Čia bus atlikti tyrimai, siekiant identifikituoti gyvūno rūšį.

Igdyro universiteto dėstytoja Belkıs Muca Yiğit agentūrai „Anadolu Agency“ (AA) sakė, kad po tyrimo bus bandoma nustatyti gyvūno rūšį: „Tada užtikrinsime, kad šis skeletas būtų išsaugotas muziejuje“, – pridūrė ji.

Kasinėjimų vadovas Yusufas Kıtay pasakojo, kad darbininkai gyvūno skeletą rado dirbdami teritorijoje, kuri nebuvo naudojama pastaruosius 30-40 metų. Y.Kitay teigimu, skeleto forma patraukė darbininkų dėmesį ir jie apie tai pranešė valdžios institucijoms. „Pastebėjome, kad jo užpakalinės galūnės ilgos. Valdžios institucijoms pranešėme, kad tai gali būti įdomi rūšis, turinti ne kanopas, o nagus – be to, sutvėrimas turėjo aštrius dantis“.

„Bus atliekami tyrimai, ir mums taip pat įdomu. Tikiuosi, kad paaiškės kas nors įdomaus ir bus naudinga mokslui“, – pridūrė jis.

Parengta pagal „Daily Sabah“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.