Lietuvos studentai Briuselyje susipažino su naujausiomis technologijomis ir pokyčiais technologijų srityje

Šių metų lapkričio 17–20 d. tarptautinės technologijų programos „Seeds for the Future“ dalyviai lankėsi Briuselyje, kur susitiko su informacinių ir ryšių technologijų (IRT) ekspertais bei Europos Parlamento nariais, kurių darbe daugiausia dėmesio skiriama IRT klausimams.

 Šiais metais virtualioje programoje „Seeds for the Future“ dalyvauja daugiau nei 3500 talentingų studentų iš maždaug 120 šalių ir regionų, įskaitant Lietuvą.<br> 123rf iliustr.
 Šiais metais virtualioje programoje „Seeds for the Future“ dalyvauja daugiau nei 3500 talentingų studentų iš maždaug 120 šalių ir regionų, įskaitant Lietuvą.<br> 123rf iliustr.
 Patirties mainų kelionėje dalyvavo 26 geriausi technologijų studentai iš Skandinavijos, Baltijos šalių ir Islandijos, tarp jų du studentai iš Lietuvos ir Estijos, vienas iš Latvijos.<br> „Seeds for the Future“ nuotr.
 Patirties mainų kelionėje dalyvavo 26 geriausi technologijų studentai iš Skandinavijos, Baltijos šalių ir Islandijos, tarp jų du studentai iš Lietuvos ir Estijos, vienas iš Latvijos.<br> „Seeds for the Future“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 25, 2021, 10:52 AM

Tris dienas trukusios išvykos metu programos dalyviai turėjo galimybę susitikti su kibernetinio saugumo ekspertais ir apžiūrėti didžiausią Europoje integruotą fotovoltinę sistemą, kurią sudaro 5808 saulės baterijos bei apsilankyti „Huawei“ kibernetinio saugumo ir skaidrumo centre. Iš viso patirties mainų kelionėje dalyvavo 26 geriausi technologijų studentai iš Skandinavijos, Baltijos šalių ir Islandijos, tarp jų du studentai iš Lietuvos ir Estijos, vienas iš Latvijos.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentė Liveta Adomaitytė pasakojo, kad apsilankymas Briuselyje ir pažintis su IRT ekspertais bei Europos Parlamento nariais buvo puiki patirtis ir galimybė, kurią suteikė dalyvavimas „Huawei“ organizuojamoje programoje „Seeds for the Future“.

„Nors technologijų programa yra gana sudėtinga ir reikalauja nemažo įsitraukimo, priėmiau ją kaip tam tikrą iššūkį, kuris augina technologijų srityje. Todėl tikrai rekomenduoju ją visiems technologijų studentams. Vertinu tiek žinias, kurias įgijau programos metu, tiek patirtį, kurią įgijau kelionės metu. Briuselyje sutikau daug naujų žmonių su skirtingomis nuomonėmis, kuriomis dalinomės, ir manau, kad būtent tai turėtume daryti dažniau – kalbėtis ir diskutuoti, kad kartu tobulėtume“, – sakė programos dalyvė L. Adomaitytė.

Rygos technikos universiteto studentas Paulis Šauša taip pat pabrėžia užmegztus ryšius ir įgytą kultūrinę patirtį. Jo teigimu, susitikimo metu buvo ne tik galimybė įgyti naujų žinių technologijų srityje, bet ir po renginio pasikeisti nuomonėmis su technologijų srities studentais iš skirtingų kultūrų bei išgirsti jų vertinimus neformalioje aplinkoje, vaikštinėjant Briuselio gatvėmis.

Kita vertinga renginio dalis – galimybė susipažinti su įvairiais įdomiais technologinių sprendimų projektais. Pavyzdžiui, didžiausiame Europos miesto žemės ūkyje ant Briuselio pastatų stogų pamatėme, kaip gaminama žalioji energija ir įgyvendinami žiedinės daugiakryptės ekonomikos principai. Čia energija ir ištekliai naudojami kuo efektyviau ir be atliekų – tai įkvepia.

Apie „Seeds for the Future“ programą

„Huawei“ kompanija mokymo programą „Seeds for the Future“ pradėjo 2008 metais. Nuo 2016 metų ji rengiama ir Baltijos šalyse. Jos pagrindiniai tikslai yra remti IRT sektoriaus talentus ir kurti tiltus tarp šalių bei kultūrų, skatinti supratimą ir susidomėjimą IRT sektoriumi bei dalytis žiniomis ir patirtimi pasaulinėje verslo aplinkoje.

Šiais metais virtualioje programoje „Seeds for the Future“ dalyvauja daugiau nei 3500 talentingų studentų iš maždaug 120 šalių ir regionų, įskaitant Lietuvą. Savaitę trukusios programos metu dalyvių laukė įvairios paskaitos, seminarai ir pokalbiai su ekspertais, siekiant suteikti kuo vertingesnės ir visapusiškesnės patirties ruošiant naujus specialistus darbui IRT sektoriuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.