Nutekėjo teismų informacinės sistemos duomenys, vyksta tyrimas

Nutekėjo teismų informacinės sistemos duomenys, Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) dėl incidento šiuo metu atlieka tyrimą.

Nacionalinės teismų administracijos atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė ketvirtadienį informavo BNS, kad duomenys nutekėjo ne iš administracijos ir ne iš teismų.<br> 123rf nuotr.
Nacionalinės teismų administracijos atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė ketvirtadienį informavo BNS, kad duomenys nutekėjo ne iš administracijos ir ne iš teismų.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2021, 1:32 PM

Nacionalinės teismų administracijos atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė ketvirtadienį informavo BNS, kad duomenys nutekėjo ne iš administracijos ir ne iš teismų.

„Nacionalinė teismų administracija yra nustačiusi šaltinį, iš kurio nutekėjusi informacija. Remiantis surinktais duomenimis, galima patvirtinti, kad informacija nenutekėjo nei iš Nacionalinės teismų administracijos, nei iš Lietuvos teismų“, – teigė įstaigos atstovė.

„Bendradarbiaujame su Nacionaliniu kibernetinio saugumo centru, kuris tęsia pateiktos informacijos tyrimą“, – pridūrė ji.

Kaip ketvirtadienį pranešė naujienų portalas „lrytas.lt“, programišiai nutekino teismų tvarkaraščio duomenis nuo 2015 metų gruodžio iki šių metų lapkričio 16 dienos.

Tarp nutekintų duomenų nėra teisėjų pavardžių, tačiau nurodytos bylų nagrinėjimo vietos, teisiamųjų pavardės, kai kurių bylų numeriai.

Anot portalo, iš šios informacijos neįmanoma sužinoti, kuris asmuo už ką yra teisiamas ir koks teisėjas nagrinėja bylą, tačiau galima sužinoti, kurioje įkalinimo įstaigoje buvo laikomi teisiamieji.

Taip pat, pasak „lrytas.lt“, nutekintoje informacijoje yra duomenų ir apie nuotolinius teismų posėdžius.

Teismų tvarkaraščiai viešai nėra skelbiami, jais gali naudotis tik sutartis su Nacionaline teismų administracija pasirašę žiniasklaidos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.