Rusijos medikams trūko kantrybė: COVID-19 skiepų naudą neigiančias įžymybes pakvietė į ekskursiją

Liūdna, kad gyvename laikais, kai įžymybės, išgarsėjusios per muziką, filmus ar socialinę žiniasklaidą, regis, gali turėti didesnę įtaką visuomenės sveikatai nei tie, kurie iš tikrųjų gali duoti pagrįstus patarimus, rašo „IFL Science“. Ir kai kurios garsenybės, kaip žinia, naudojasi savo įtaka, kad pasėtų abejones dėl vakcinų, 5G ryšio, klimato kaitos – net reperis B.o.B stengėsi visiems pranešti, jog Žemė yra plokščia.

 Rusijoje per dieną užregistruojama apie 39 000 atvejų, todėl ligoninės iš paskutiniųjų stengiasi rasti pakankamai vietos intensyviosios terapijos skyriuose.<br> 123rf iliustr.
 Rusijoje per dieną užregistruojama apie 39 000 atvejų, todėl ligoninės iš paskutiniųjų stengiasi rasti pakankamai vietos intensyviosios terapijos skyriuose.<br> 123rf iliustr.
 Oskaras Kučera į laišką atsakė ilgu ir painiu „Facebook“ įrašu, kuriame jis sugebėjo ir sutikti su pražūtinga COVID-19 grėsme visuomenei, bet ir toliau išlaikyti pasipriešinimą vakcinai.<br> Ekrano nuotr.
 Oskaras Kučera į laišką atsakė ilgu ir painiu „Facebook“ įrašu, kuriame jis sugebėjo ir sutikti su pražūtinga COVID-19 grėsme visuomenei, bet ir toliau išlaikyti pasipriešinimą vakcinai.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 2, 2021, 8:41 AM

Bet jei šios garsenybės nori skleisti pavojingas sąmokslo teorijas, jos, be abejo, nedelsdamos pasinaudotų bet kokia galimybe įgyti savo teiginius patvirtinančių žinių ir patirties šioje srityje, ar ne?

Tą neseniai ir pasiūlė kai kurie Rusijos gydytojai, dirbantys priešakinėse COVID-19 pandemijos linijose – parašę atvirą laišką žinomoms šalies įžymybėms, nusiteikusioms prieš skiepus bei pakvietę jas atidžiau susipažinti su pražūtingomis jų teiginių pasekmėmis bei surengti ekskursiją po ligoninės „raudonąsias zonas“.

Laišką parašė 11 garsių Rusijos gydytojų, kovojančių su niokojančia COVID-19 banga. Rusijoje per dieną užregistruojama iki 39 000 atvejų, todėl ligoninės iš paskutiniųjų stengiasi rasti pakankamai vietos intensyviosios terapijos skyriuose.

Gydytojai pakvietė į savo palatą įžymybes, kurios yra atvirai pasisakiusios prieš skiepus – kad paaiškintų, kokį poveikį dezinformacija daro žmonių gyvenimui.

„Šiuo metu mes visi esame šiek tiek užsiėmę, ir jūs galite atspėti, kodėl, – laiške rašo pagrindinės Maskvos ligoninės vyriausiasis gydytojas Denisas Procenko. – Bet kadangi jus skaito ir klausosi daug žmonių, mes rasime laiko surengti jums ekskursiją po „raudonąsias zonas“, intensyviosios terapijos ir patologijų skyrius“.

Tarp skiepų naudą neigiančių Rusijos įžymybių yra televizijos laidų vedėjas Oskaras Kučera, gerai žinomas socialinėje žiniasklaidoje ir abejojantis vakcinos veiksmingumu, Rusijos Federacijos komunistų partijos lyderis Genadijus Ziuganovas, susiejęs vakciną su „čipavimo“ sąmokslo teorija ir aktorius Jegoras Berojevas, vakcinavimą prilyginęs žydų tautybės žmonių vertimui nešioti Dovydo žvaigždę nacių režimo laikais.

Nors šis laiškas yra metantis iššūkį, galima būtų lažintis, kad kovotojai su skiepais jį ignoruos, ką jie dažnai daro ir recenzuotų mokslinių tyrimų ir realių duomenų atvejais, rašo „IFL Science“.

Jau minėtas Oskaras Kučera į laišką atsakė ilgu ir painiu „Facebook“ įrašu, kuriame jis sugebėjo ir sutikti su pražūtinga COVID-19 grėsme visuomenei, bet ir toliau išlaikyti pasipriešinimą vakcinai, atsakomybę perkeldamas Rusijos vyriausybei.

Parengta pagal „IFL Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.