Kompiuteriniai žaidimai kaip paslauga: Švedijoje jau startavo, Lietuva tam ruošiasi

Nuo kompiuterinių žaidimų erdvės biure iki e. sporto kavinės ar net arenos tarptautiniam turnyrui – tokias galimybes atveria Švedijoje pristatyta naujovė, Kompiuteriniai žaidimai kaip paslauga (angl. Gaming as a Service, GaaS). „Telia“ yra pirmoji Švedijoje ir viena pirmųjų Europoje, pasiūliusi tokią paslaugą.

 Paslaugą galima užsakyti tiek ilgam laikotarpiui, tiek vienam renginiui, įvykiui, tokiam kaip įmonės vakarėlis, vietinės ar tarptautinės reikšmės e. sporto turnyras.<br> 123rf nuotr.
 Paslaugą galima užsakyti tiek ilgam laikotarpiui, tiek vienam renginiui, įvykiui, tokiam kaip įmonės vakarėlis, vietinės ar tarptautinės reikšmės e. sporto turnyras.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2021, 11:22 AM

„Iš savo patirties puikiai žinome, kad kokybišką kompiuterinių žaidimų erdvę įrengti yra rimtas iššūkis. Mūsų pristatyta naujovė leis išvengti visų nepatogumų ir suteiks galimybę visiems verslams ir institucijoms užtikrinti geriausią kompiuterinių žaidimų patirtį savo klientams, darbuotojams ar svečiams“, – sako „Telia“ e. sporto verslo vystymo vadovas Švedijoje Henrikas Blombergas.

Bendrovė pasirūpina viskuo: saugiu ir greitu interneto ryšiu, kompiuterinės įrangos diegimu ir palaikymu bei pačių žaidimų licencijomis. Visa įranga jos nuomos laikotarpiu taip pat yra apdraudžiama.

Kiek ir kokios įrangos yra kompiuterinių žaidimų erdvėje priklauso nuo užsakovo poreikių, o jiems išaugus ar sumažėjus atitinkamai galima plėsti ar sumažinti naudojamos įrangos kiekį.

Paslaugą galima užsakyti tiek ilgam laikotarpiui, tiek vienam renginiui, įvykiui, tokiam kaip įmonės vakarėlis, vietinės ar tarptautinės reikšmės e. sporto turnyras. Be to, kompiuterinių žaidimų erdvė gali turėti papildomų funkcijų, panaudojimo būdų, pavyzdžiui, ji gali būti pritaikyta vakarėliams, filmų peržiūroms, prezentacijoms ir pan.

„Telia“ e. žaidimų eksperto Žilvino Pūko teigimu, ateityje e. sporto įrangos nuoma gali pasiekti ir Lietuvą. „Kompiuteriniai žaidimai jau senokai nėra tik hobis, pramoga. E. sporto turnyrai pasaulyje sutraukia pilnas arenas, o profesionalūs žaidėjai iš to uždirba įspūdingas sumas. Augant e. sporto populiarumui, didėja ir tokio pobūdžio erdvių poreikiai – jos diegiamos biuruose, viešbučiuose, kito pobūdžio įstaigose. Stebime ir vertiname rinkos poreikį bei galimybes šią paslaugą pasiūlyti Lietuvoje“, – komentuoja Ž. Pūkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu