Įvardino naudingiausius „iPhone“ triukus: veiksmus atliksite daug lengviau

„iOS“ operacinė sistema yra nuolatos atnaujinama, tad „iPhone“ telefonai reguliariai papildomi naujomis ir naudingomis funkcijomis. Šie patobulinimai kas kartą leidžia išmaniaisiais įrenginiais naudotis dar patogiau ir greičiau, tačiau apie naudingiausias „iPhone“ gudrybes žino tik nedaugelis.

 „iOS“ operacinė sistema yra nuolatos atnaujinama, tad „iPhone“ telefonai reguliariai papildomi naujomis ir naudingomis funkcijomis.<br> „Unsplash“ nuotr.
 „iOS“ operacinė sistema yra nuolatos atnaujinama, tad „iPhone“ telefonai reguliariai papildomi naujomis ir naudingomis funkcijomis.<br> „Unsplash“ nuotr.
Patobulinimai leidžia išmaniaisiais įrenginiais naudotis dar patogiau ir greičiau, tačiau apie naudingiausias „iPhone“ gudrybes žino tik nedaugelis.<br> 123rf nuotr.
Patobulinimai leidžia išmaniaisiais įrenginiais naudotis dar patogiau ir greičiau, tačiau apie naudingiausias „iPhone“ gudrybes žino tik nedaugelis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 10, 2021, 11:34 AM

„Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius pristato 10 „iPhone“ triukų, kurie leis atrasti dar nematytas funkcijas telefone ir padės greičiau, lengviau bei efektyviau naudotis išmaniuoju.

Pakeiskite numatytąją žiniatinklio naršyklę

Iki susitikimo, „Safari“! Naudodami naujausią „iOS“ versiją galite nustatyti, kad „Google Chrome“, „Firefox“ ar bet kuri kita interneto naršyklė būtų numatytoji. Tai galioja ir elektroninių laiškų programoms: vietoje „Apple Mail“ platformos, galite pasirinkti „Microsoft Outlook“ arba „Gmail“, kaip pageidaujamą laiškų siuntimo programą.

Pridėkite pavadinimus nuotraukoms ir vaizdo įrašams

Dabar prie bet kurios padarytos nuotraukos ar vaizdo įrašo galite pridėti antraštes arba raktinius žodžius. Atsidarę norimą vaizdą braukite į viršų, ekrano apačioje atsiras laukelis „Add a caption“. Įvedus tekstą jis automatiškai išsisaugos „iCloud“ nuotraukose. Norėdami vėliau greitai rasti norimą vaizdą, paieškos lange įveskite antraštę arba raktinį žodį.

Įrenginį įkraukite greičiau

Neretai telefonas išsikrauna pačiu netinkamiausiu laiku, tad norint jį įkrauti greičiau – įjunkite skrydžio režimą. Taip laikinai sustabdysite ateinančius pranešimus ir GPS tarptinklinį ryšį. Šis režimas leis jūsų įrenginiui įsikrauti be pašalinių trukdžių per trumpesnį laiką.

Sumažinkite ekraną

Jeigu tekstą rašote viena ranka, paslinkite klaviatūrą arčiau kairės ar dešinės pusės. Tai galite padaryti atsidarę klaviatūrą ir paspaudę kairės pusės apačioje esantį „Emoji“ mygtuką (jį naudojate jaustukų įterpimui į tekstą). Laikant šį mygtuką, išvysite tris pasirinkimus – klaviatūros lygiavimus. Įrankis leis pastumti klaviatūrą dešinėn, kairėn arba palikti ją ekrano centre. Norint pastumti ekraną į apačią ir lengviau pasiekti didelį ekraną – reikės braukti žemyn ekrano apačioje esančią juostą.

Personalizuokite pranešimus

Dabar gaunamiems pranešimams galite susikurti savo norimą vibravimo toną arba rinktis vieną iš siūlomų. Norint personalizuoti pranešimų vibravimo toną, pasirinkite asmenį kontaktų sąraše ir spauskite „Edit“ > „Text tone“ > „Vibration“ > „Create New Vibration“. Susikūrę norimą vibracijos toną, visada atpažinsite, kas jums parašė žinutę.

Naudokite „Measure“ programėlę

Jeigu po ranka neturite matavimo prietaiso, jums padės „iPhone“ aplikacija „Measure“. Čia rasite du labai praktiškus įrankius: skaitmeninį gulsčiuką ir matavimo juostą. Šis išmanus įrankis leis lengvai išmatuoti objektų dydį, tikslius matmenis ir paviršiaus kampą be jokių papildomų prietaisų.

Grįžkite atgal skaičiuotuvo programoje

Turbūt esate susidūrę su situacija, kai skaičiuotuve įvedus neteisingą skaičių, turite visą veiksmą pradėti iš naujo. Dabar galite grįžti atgal – reikia braukti į kairę arba dešinę ekrano pusę, kad ištrintumėte ką tik įvestus skaičius. Skaičiuotuvas įsimins likusią įvestą informaciją, todėl nereikės pradėti skaičiavimo nuo pradžių.

Nustatykite laikmatį muzikai

Naudingas triukas tiems, kurie mėgsta užmigti klausantis muzikos – dabar telefonas automatiškai gali pats ją išjungti. Eikite į „Clock“ > „Timer“ > „When Timer Ends“, bakstelėkite parinktį „Stop Playing“ ir nustatykite, kiek laiko muzika turėtų groti. Praėjus nustatytam laikui, garsai išsijungs automatiškai ir leis jums ramiai miegoti.

Fotografuokite be rankų

Norint fotografuoti telefonu be papildomų paspaudimų, reikėtų įjungti „iPhone“ balso komandų funkciją, esančią „Settings“ > „Accessibility“ > „Voice Control“. Paprašius balso asistento „Siri“ atidaryti fotoaparatą ir sumažinti garsą, jūsų „iPhone“ pats užfiksuos akimirką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.