Ekspremjeras neišlaikė: rėžė tai, ką galvoja apie galinčius skiepytis, bet to nedarančius

Vienoms šalims įsivedus griežtą karantiną, o kitoms tvirtai atsisakant įsivesti apribojimus, darosi aišku – skiepai yra geriausias būdas apsisaugoti nuo COVID-19, rašo portalas „IFL Science“. Taip, infekcija vis dar gali būti perduodama (nors ir mažesniu greičiu), tačiau skiepijimasis gerokai padidina apsaugą nuo naujojo varianto omikron ir gali apsaugoti nuo sunkios ligos.

 T.Blairas išrėžė tai, ką galvoja apie galinčius skiepytis, bet to nedarančius.<br> Zumapress / Scanpix / 123rf iliustr., lrytas.lt mont.
 T.Blairas išrėžė tai, ką galvoja apie galinčius skiepytis, bet to nedarančius.<br> Zumapress / Scanpix / 123rf iliustr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2021, 4:12 PM

Tačiau nemažai žmonių nusprendžia atsisakyti sustiprinamosios dozės – ir buvęs Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Tony Blairas atvirai išsakė, ką apie tokius žmones galvoja.

„Atvirai kalbant, jei šiuo metu nesate paskiepytas, bet turite galimybę skiepytis, ir neturite jokių sveikatos priežasčių nesiskiepyti, esate ne tik neatsakingas, bet ir idiotas... Tiesą sakant, esate“, – gruodžio 22 d. jis pareiškė interviu „Times Radio“.

Toliau jis aiškino, kad naujasis omikron variantas yra toks užkrečiamas, kad jei kontaktuojate su kitais vietose, virusu užsikrėsite, o jei nesate paskiepytas, tikėtina, kad be reikalo apkrausite sveikatos apsaugos tarnybas.

„Priežasčių gali būti įvairių, bet, tiesą sakant, skiepytis turėtų būti naudinga jiems patiems, o ne visuomenei“, – prieš šventes kalbėjo ekspremjeras.

Tačiau atrodo, kad nuo to laiko T.Blairas sušvelnino savo poziciją. „Galbūt mano kalba buvo šiek tiek per daug nediplomatiška“, – vėliau jis sakė BBC radijo laidoje.

Kadangi kasdien Jungtinėje Karalystėje COVID-19 atvejų skaičius išaugo iki daugiau nei 100 000, vyriausybė ragina žmones pasiskiepyti stiprinamąja vakcinos doze, kuri gali gerokai padidinti apsaugą nuo naujojo varianto, teigiama naujame tyrime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.