Šlovės troškimui nėra ribų? „Youtube“ kūrėjas įtariamas tyčia sudaužęs lėktuvą

„Youtube“ kūrėjas Trevoras Jacobas yra pilotas mėgėjas. Kadaise jis buvo Olimpinis snieglentininkas, o ir dabar yra ekstremalaus sporto mėgėjas. T.Jacobo „Youtube“ kanalas turi kiek daugiau nei 130 tūkstančių prenumeruotojų. Tai – neblogas skaičius, bet, matyt, toli nuo išsvajotos šlovės. Ir tai kelia šiokį tokį įtarimą dėl jo patirtos nelaimės.

 Sugedus lėktuvui, T.Jacobas iššoko. Aišku, šis manevras buvo nufilmuotas iš visų pusių – Jacobas sakė, kad visada filmuoja savo skrydžius. 
 Sugedus lėktuvui, T.Jacobas iššoko. Aišku, šis manevras buvo nufilmuotas iš visų pusių – Jacobas sakė, kad visada filmuoja savo skrydžius. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2022, 11:18 AM

T.Jacobas nelaimės dieną pakilo kitu lėktuvu, nei skraidė anksčiau. Naują lėktuvą vyras įsigijo vos prieš mėnesį. Prieš skrydį jis užsidėjo parašiutą – jis pats teigia, kad parašiutą užsisega kaskart skrisdamas. Ir Iš tiesų yra pilotų, kurie skraido su parašiutais ant nugarų, bet negalvokite, kad tai – standartinis elgesys. Tiesą sakant, patogiai įsitaisyti piloto sėdynėje su parašiutu ant nugaros yra tiesiog neįmanoma. Juolab kad ankstesniuose vaizdo įrašuose parašiuto ant T.Jacobo nugaros nematyti.

O žinote, kodėl mažų lėktuvų pilotai nesisega parašiutų? Nes jų nereikia. Net ir sugedus varikliui, jį galima saugiai nutupdyti. Mažam lėktuvui galima rasti vietos net at ne paties plačiausio kelio. Jis gali saugiai nusileisti ant atviresnio lauko.

Tačiau sugedus lėktuvui, T.Jacobas iššoko. Aišku, šis manevras buvo nufilmuotas iš visų pusių – Jacobas sakė, kad visada filmuoja savo skrydžius. Ir tai tikriausiai yra tiesa – juk jis kuria filmukus „Youtube“. Tačiau nusileidęs ant žemės, jis iš karto ėmė filmuoti – prieš iššokdamas jis nuo prietaisų skydelio pagriebė kamerą.

Aišku, T.Jacobas sakė, kad nusileisti nebuvo kur – vietovė yra labai kalnuota. Tačiau skrydžių instruktoriai teigia, kad ir tokiose vietose lėktuvas galetų būti tupdomas.

Įtarimus sustiprina ir liudininkai, kurie teigia, kad kitas, geresnis T.Jacobo lėktuvas kelios dienos prieš avariją, atrodo, žvalgė tą vietovę. Vyras pasirūpino nuolaužų surinkimu – bet pranešama, kad tai buvo padaryta skubiai.

Ar T.Jacobas tikrai būtų sudaužęs lėktuvą dėl peržiūrų „Youtube“? Tai net nebūtų taip keista. Kai kurie „Youtube“ kūrėjai tyčia persivalgo, kiti kuria netikrų pokštų filmukus, treti lipa į plastikinių dėžių piramides ir nuo jų krenta. Melas apskritai yra vienas iš raktų į „Youtube“ sėkmę – dar neseniai „storytime“ bei „prank“ žanrai buvo labai populiarūs, nors dauguma tų siužetų buvo išgalvoti. O ką jau kalbėti apie įvairias vaiduoklių istorijas ar net suvaidintas protinės sveikatos problemas.

Tik šįkart paslėpti „Youtube“ vertinimai ar išjungti komentarai neapsaugos kūrėjo. Federalinė Aviacijos Administracija pradėjo tyrimą. Nes, kaip galite įsivaizduoti, tokie veiksmai prieštarauja daugybei saugios aviacijos taisyklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.