eSIM Lietuvoje: pirmauja didmiesčiai, potencialas – verslo segmente

Išmaniesiems laikrodžiams skirta eSIM paslauga daugiausiai naudojasi Lietuvos didmiesčių gyventojai, ji aktuali įvairaus amžiaus ir profesijų darbuotojams – nuo vadovų iki vadybininkų, specialistų ir smulkaus verslo atstovų, rodo „Telia“ statistika. Operatorius prognozuoja eSIM augimą verslo segmente ir pristato būtent jam aktualią naujovę.

 Išmaniesiems laikrodžiams skirta eSIM paslauga daugiausiai naudojasi Lietuvos didmiesčių gyventojai, ji aktuali įvairaus amžiaus ir profesijų darbuotojams.<br> 123rf iliustr.
 Išmaniesiems laikrodžiams skirta eSIM paslauga daugiausiai naudojasi Lietuvos didmiesčių gyventojai, ji aktuali įvairaus amžiaus ir profesijų darbuotojams.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2022, 9:30 AM

Komunikacijų bendrovės duomenimis, du iš trijų eSIM naudotojų Lietuvoje gyvena viename iš penkių didžiųjų miestų. Absoliutus lyderis yra Vilnius, kurio gyventojai sudaro beveik pusę (47 proc.) visų operatoriaus eSIM paslaugos klientų.

Tiesa, vertinant pagal amžiaus grupes eSIM turinčių žmonių pasiskirstymas kur kas didesnis: keturi iš dešimties (39 proc.) yra 35–44 metų amžiaus, dar ketvirtadalis (26 proc.) – nuo 45 iki 54 metų, o kas penktas (21 proc.) yra 25–34-erių. Tarp jų yra tiek didelių, tiek vidutinių ir smulkių įmonių, tiek šeimos verslų, viešojo sektoriaus atstovų, laisvai samdomų specialistų.

„Vieno universalaus eSIM naudotojo paveikslo nėra, tačiau viena tendencija akivaizdi: išmanieji įrenginiai ar jų naudojamų ryšio paslaugų apmokėjimas vis dažniau tampa darbuotojų skatinimo priemone, kurią naudoja ne tik didžiosios įmonės, bet ir vidutiniai bei smulkūs verslai. Atsižvelgdami į tai atnaujinome eSIM paslaugą – nuo šiol ją užsakyti ir apmokėti galės tiek privatūs, tiek verslo klientai“, – sako bendrovės verslo klientų vadovas Daniel Karpovič.

eSIM paslauga leidžia „Apple“ arba „Samsung“ laikrodžiu skambinti, rašyti žinutes ir naudotis programėlėmis, kurioms reikalingas internetas, šalia neturint telefono. Bendrovė paslaugą Lietuvoje pristatė pernai pavasarį ir iki šiol yra vienintelis operatorius, siūlantis eSIM „Apple Watch“ laikrodžiams.

Norint naudotis eSIM paslauga reikia „Apple“ arba „Samsung“ išmaniojo telefono ir to paties gamintojo išmaniojo laikrodžio, kuris palaiko eSIM funkciją. Tiek privatūs, tiek verslo klientai suporuoti įrenginius ir aktyvuoti eSIM paslaugą gali per specialią gamintojo programėlę, o mokestis automatiškai įtraukiamas į susieto mobiliojo ryšio numerio sąskaitą.

Tai atlikus išmanusis laikrodis operatoriaus tinkle veikia kaip nepriklausomas įrenginys, taigi šalia nebereikia turėti telefono. Juo galima ne tik skambinti, siųsti ar skaityti gautas žinutes, bet ir naudotis programėlėmis, kurioms reikalingas interneto ryšys, pavyzdžiui, klausytis muzikos per „Spotify“ ar naudotis „Google Maps“ žemėlapiais.

Verslo klientai „Telia“ eSIM paslauga pirmąjį pusmetį gali naudotis nemokamai, o vėliau ji kainuos 5,9 Eur/mėn. Paslauga teikiama be įsipareigojimų, taigi jos galima bet kada atsisakyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.