Kaip įsirengti sporto salę smegenims? Prireiks tik išmanaus telefono

Dėl itin spartaus gyvenimo būdo ir nuolatinio skubėjimo dažnai nelieka laiko svarbiai smegenų mankštai, kuri yra būtina atminties, dėmesio ir reakcijos lavinimui. Turėdami kelias minutes tarp susitikimų, griebkite savo išmanųjį telefoną ir atlikite greitą treniruotę smegenims, kuri padės išlaikyti budrumą.

Turėdami kelias minutes tarp susitikimų, griebkite savo išmanųjį telefoną ir atlikite greitą treniruotę smegenims, kuri padės išlaikyti budrumą.<br> Unsplash nuotr.
Turėdami kelias minutes tarp susitikimų, griebkite savo išmanųjį telefoną ir atlikite greitą treniruotę smegenims, kuri padės išlaikyti budrumą.<br> Unsplash nuotr.
 Dėl itin spartaus gyvenimo būdo ir nuolatinio skubėjimo dažnai nelieka laiko svarbiai smegenų mankštai.<br> 123rf nuotr.
 Dėl itin spartaus gyvenimo būdo ir nuolatinio skubėjimo dažnai nelieka laiko svarbiai smegenų mankštai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 3, 2022, 10:25 AM

„Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius teigia, kad naudingi programėlių įrankiai pavers telefoną asmeniniu treneriu, kuris primins, motyvuos ir padės lavinti smegenų veiklą.

„GEIST (Memorado): Brain & Mind“

Daugiau nei 10 mln. vartotojų subūrusi programėlė leidžia pasirinkti, kuriuos įgūdžius norite tobulinti ir pateikia išsamias mokymosi rekomendacijas. Įvertinusi jūsų poreikius ir gebėjimus, aplikacija kasdien pateikia 5 žaidimus ir sudaro individualų smegenų treniruočių tvarkaraštį. Visos užduotys atliekamos greičiau nei per 1 minutę, tad mankštinti smegenis galėsite ir trumpos pertraukos tarp darbų metu. 24 skirtingi žaidimai ir 720 lygių padės lavinti jūsų atmintį, koncentraciją, reakciją, logiką ir matematinius įgūdžius. Ši aplikacija veikia lyg smegenų sporto salė telefone – čia rasite ne tik mokomąsias užduotis, bet ir garso įrašus bei pratimus atsipalaidavimui. Programėle galite naudotis visiškai nemokamai, tačiau įsigijus mokamą versiją „Memorado Premium“ turėsite neribotą prieigą prie visų funkcijų.

„Peak“

Ši programėlė yra sukurta bendradarbiaujant su neurologijos, kognityvinių mokslų ir švietimo ekspertais. Aplikacija išsiskiria unikaliu ir gražiu dizainu bei plačia žaidimų biblioteka, kurioje lavinami dėmesio, atminties, problemų sprendimo ir kiti svarbūs įgūdžiai. Technologijos paverčia „Peak“ jūsų asmeniniu treneriu, kuris nuolat primena ir drąsina siekti užsibrėžtų tikslų. Programėlė turi specialią treniruotę skubantiems – 5 minutes trunkantis „Coffee break“ (liet. „Kavos pertraukėlė“) užduočių rinkinys puikiai tiks greitai proto mankštai. Čia seksite savo pažangą, palyginsite ją su kitų vartotojų progresu ar net konkuruosite su jais. Aplikacijos funkcijos yra nemokamos, bet galite įsigyti ir mokamą „Peak Pro“ versiją, kuri specialiai jums pritaikys treniruotes, pateiks išsamesnę rezultatų analizę ir leis programėlę susieti su išmaniuoju laikrodžiu.

„Math Exercises – Brain Riddles“.

„Android“ įrenginiams skirta aplikacija padeda gerinti ne tik matematinius įgūdžius, bet ir lavinti smegenų veiklą. Kasdienės treniruotės čia susideda iš galvosūkių ir trumpų žaidimų, kuriuose atliekamos matematinės, atminties ir dėmesio lavinimo užduotys. Aplikacijos technologijos leidžia pasirinkti užduočių sudėtingumą, laikmatį ir žaidimo tipą, tad smegenis galima mankštinti jums patogiausiu būdu. „Apple“ įrenginiuose siūloma panašaus pobūdžio programėlė – „Math Brain Booster Games“, kuri padeda gerinti matematinius ir problemų sprendimo įgūdžius. Aplikacija turi specialų „Boost modes“ (liet. „Skatinimo režimą“), skirtą greitam susikaupimui, pavyzdžiui, prieš svarbų susitikimą ar egzaminą. Išmanūs įrankiai užtikrina personalizuotą treniruočių planą, nuolatinius priminimus ir galimybę pasiekimais lengvai pasidalinti su draugais.

„Khan Academy“

Geriausia smegenų mankšta – nuolatinis mokymasis. Šioje programėlėje kasdien galėsite išmokti naujų dalykų apie įvairiausias sritis nuo matematikos iki botanikos. Aplikacija siūlo tūkstančius interaktyvių užduočių, viktorinų, testų, mokomųjų vaizdo įrašų ir straipsnių, kuriuos galite peržiūrėti jums patogiu laiku. Kasdien skirdami kelias minutes mokymuisi treniruosite smegenis ir gilinsite turimas žinias. Aplikacijoje veikiantis dirbtinis intelektas pritaiko užduotis ir medžiagą jūsų mokymosi lygiui, pateikia grįžtamąjį ryšį ir rekomendacijas, kuriuos įgūdžius ar vaizdo įrašus reikėtų išbandyti.

„Clockwork Brain Training – Memory & Attention Game“

Kognityvinius įgūdžius gerinanti programėlė siūlo 17 žaidimų, kurie lavina atmintį, dėmesį, vikrumą, kalbą ir mąstymą. Rankomis pieštas dizainas išskiria šią programėlę iš kitų, o greito tempo ir prisitaikančio sudėtingumo žaidimai įtraukia vartotojus bei skatina nepraleisti smegenų mankštos. „Daily boost“ (liet. „Kasdieninio paskatinimo“) funkcija sudaro asmeninę treniruotę, kuri prisitaiko prie turimo laiko ir poreikių. Atlikdami užduotis galite rinkti specialius žetonus ir atrakinti naujus programos režimus bei patobulinimus. Su šia aplikacija lengvai seksite savo pažangą, nes įrankyje esančios technologijos pateikia išsamią savaitės ir mėnesio statistiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas