Lietuvių žaidimų kūrėjų kompanija tęsia bendradarbiavimą su legendiniais „Atari“ Taip pat pristato naują žaidimą

Praėjusiais metais Lietuvos žaidimų industriją sudrebino naujiena apie „SneakyBox“ bei „Atari“ draugystę prikeliant klasikinius legendinės kompanijos žaidimus bei pritaikant juos naujai žaidėjų kartai. Sėkmingas startas lėmė tai, kad „Atari“ nusprendė pratęsti bendradarbiavimą su Kaune įsikūrusia žaidimų kūrimo studija, o naujausias kompanijos žaidimas „Breakout: Recharged“ startuos jau vasario 10 dieną.

 Žaidimo ekrano nuotr.<br> „SneakyBox“ iliustr.
 Žaidimo ekrano nuotr.<br> „SneakyBox“ iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2022, 4:00 PM

Legenda tapęs originalus „Breakout“, kurio žaidimo dizainą kūrė pats Steve Wozniak, pirmą kartą žaidėjus pasiekė dar 1976 metais bei akimirksniu tapo istoriniu įvykiu žaidimų industrijoje. „Breakout“ iš esmės sukūrė naują arkadinių žaidimų žanro šaką, kuriuose žaidėjas turi sunaikinti viršutinėje ekrano dalyje išdėstytas plyteles naudodamasis kamuoliuku ir jį atmušančia platforma. Žaidimas sulaukė milžiniškos komercinės sėkmės ir savo išleidimo metu pateko tarp penkių pelningiausių žaidimų JAV bei Japonijoje.

Lietuvių indėlis

„Breakout: Recharged“ taps jau ketvirtuoju bendru lietuvių bei „Atari“ kūriniu. Praėjusiais metais žaidimų entuziastus pasiekė net trys „Atari Recharged“ serijos žaidimai, prie kurių prisidėjo ir komanda iš Kauno.

„Centipede: Recharged“ tapo debiutiniu serijos žaidimu, kuriam lietuvių kompanija kūrė lygių dizainą, buvo atsakinga už vizualinę estetiką bei žaidimo priešų mechanikas. Vėliau sekė kito retro žaidimo „Black Widow: Recharged“ versija skirta naujoms žaidimų platformoms, o viską vainikavo metų pabaigoje pasirodęs „Asteroids: Recharged“ žaidimas, kuris buvo nominuotas ir sausį įvykusiuose Lietuvos žaidimų apdovanojimuose, geriausio meninio stiliaus kategorijoje.

Visi „Atari Recharged“ serijos žaidimai buvo ypač gerai įvertinti žaidėjų visame pasaulyje, tad kūrėjų komanda nusprendė tęsti pradėtus darbus ir esamą sąstatą papildyti naujais produktais. „Breakout: Recharged“ taps pirmuoju 2022 metų žaidimu šioje serijoje, tačiau įmonės biure jau verda darbas siekiant atnaujinti kitus, daugeliui klasikos fanų puikiai pažįstamus „Atari“ žaidimus.

Pasak kūrėjų, „Breakout: Recharged“ atnaujintas iš pagrindų. Negana ryškiai patobulėjusio grafinio dizaino, žaidime žaidėjai suras daugiau nei 50 skirtingų iššūkių ir įdomių patobulinimų originaliai žaidimo mechanikai, tarp kurių ir dviejų žaidėjų režimas.

„Breakout: Recharged“ pasieks visas šiuolaikines žaidimų platformas. Žaidimas bus išleistas asmeniniuose kompiuteriuose, senosios ir naujosios kartos „PlayStation“ bei „Xbox“ konsolėse, neaplenks ir „Nintendo Switch“ bei „Atari VCS“ platformų žaidėjų. Žaidimą visose platformose jau dabar galima užsisakyti iš anksto ir pradėti jį žaisti starto dieną.

Naujos galimybės

Bendrovės vadovas Liudas Ubarevičius džiaugiasi, kad Lietuvos žaidimų kūrėjai pagaliau turi progą prisiliesti prie legendinių žaidimų franšizių ir pasakoja, kad bendradarbiavimas su „Atari“ duoda daug vertingos patirties.

„Turime proga prisiliesti prie tikrų tikriausios žaidimų istorijos ir suteikti jai savitą atspalvį, pateikti savas šių legendinių žaidimų interpretacijas. Tai yra didžiulė garbė ir atsakomybė,“ – teigia Liudas Ubarevičius

Toks artimas bendravimas su milžinišką patirtį sukaupusiu žaidimų leidėjėju suteikia ir papildomos naudos. Įmonės vadovas pasakoja, kad greta šio projekto gimsta naujos žaidimų idėjos.

„Bendraudami su „Atari“ sugalvojome bei pasiūlėme naujų žaidimų konceptų, kuriuos norime įgyvendinti ateityje. Galiu prasitarti, kad vienas iš jų jau patvirtintas, tad pradėjome paruošiamuosius darbus kuriant naują žaidimo pasaulį. Apie jį tikimės papasakoti jau artimiausiu metu,“ – šypsosi Liudas Ubarevičius.

Siekdami ambicingų tikslų, šie lietuviai žaidimų kūrėjai taip pat plečia savo komandą. Praėjusią savaitę startavo pirmoji kompanijos organizuojama žaidimų kūrimo akademija, kurios tikslas ugdyti ateities žaidimų industrijos žvaigždes. Negana to, šiuo metu kompanija aktyviai ieško savo jėgas žaidimų industrijoje norinčių išmėginti programuotojų, dailininkų, projektų vadovų.

Daugiau informacijos apie naująjį „Breakout: Recharged“, kurio startas jau vasario 10 dieną, galite rasti oficialiame žaidimo puslapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.