„YouTube“ užblokavo kelis Ukrainos prorusiškų separatistų kanalus

IT milžinei „Google“ priklausanti platforma „YouTube“ penktadienį užblokavo kelis kanalus, siejamus su Ukrainos prorusiškais separatistais, tvyrant didžiulei įtampai tarp Maskvos ir Vakarų dėl galimo Rusijos įsiveržimo į provakarietišką kaimyninę šalį.

 IT milžinei „Google“ priklausanti platforma „YouTube“ penktadienį užblokavo kelis kanalus, siejamus su Ukrainos prorusiškais separatistais.<br> 123rf nuotr.
 IT milžinei „Google“ priklausanti platforma „YouTube“ penktadienį užblokavo kelis kanalus, siejamus su Ukrainos prorusiškais separatistais.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2022, 1:51 PM

Nuo 2014 metų, kai Rusija atplėšė nuo Ukrainos ir aneksavo Krymo pusiasalį, Kijevas dviejuose rytiniuose šalies regionuose kovoja su Maskvos remiamais prorusiškais separatistais.

Penktadienį buvo nepasiekiami keli „YouTube“ kanalai, administruojami Donecko ir Luhansko „liaudies respublikomis“ pasiskelbusių separatistinių darinių valdžios.

Luhansko separatistų valdžia savo oficialioje naujienų svetainėje informavo, kad jos kanalai buvo užblokuoti „nepateikus jokio paaiškinimo“.

Luhansko informacijos centro kanalas penktadienį buvo nepasiekiamas. „YouTube“ pranešime buvo nurodyta, kad kanalas „uždarytas dėl „YouTube“ bendruomenės gairių pažeidimų“.

Analogiškas pranešimas paskelbtas keliuose kituose separatistų kanaluose, įskaitant informacijos ministerijos ir Donecko „liaudies milicijos“ kanalus.

Silicio slėnio milžinė kol kas jokių komentarų nepaskelbė.

Kijevas ir ir jo sąjungininkai Vakaruose kaltina Maskvą, kad ši į Ukrainos rytus siunčia karių ir ginklų, siekdama kurstyti separatistinį konfliktą, jau pareikalavusį per 13 tūkst. gyvybių. Rusija tai neigia, nors įrodymai rodo priešingai.

Pastaraisiais mėnesiais Vakarų lyderiai ėmė skambinti pavojaus varpais dėl galimo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, kai Maskva prie jos sienų sutelkė per 100 tūkst. karių.

Kremlius neigia planuojantis pulti provakarietišką kaimyninę šalį, tačiau tuo pat metu mainais į įtampos mažinimą pateikė virtinę saugumo reikalavimų.

Maskva, be kita ko, reikalauja garantijų, kad Ukrainai nebus leista tapti NATO nare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.