2022 metus Lrytas.lt pradėjo TOP2 lyderių gretose ir naujais projektais vasarį

Naujų metų pradžia pažymėta svarbių įvykių ir aktualijų gausa. Nespėta ir apsidairyti, apšilti, kai nauji darbai, įvykiai ir projektai veja kitus. Ilsėtis nėra kada ir naujienų portalo lrytas.lt redakcija apžvelgia ne ką mažiau produktyvų laukiantį vasario mėnesį: skaitytojų laukia naujos laidos, turinio projektai ir staigmenos.

R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Tautvydas Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Tautvydas Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aistė Gudauskaitė

2022-02-08 16:45, atnaujinta 2022-02-10 14:07

Pozicijų stiprinimas

Intensyvi metų pradžia lėmė didelį skaitytojų aktyvumą ir visų skaitomumo rodiklių augimą. Remiantis interneto rinkos tyrimų bendrovės „Gemius“ duomenimis, portalas lrytas.lt sausio mėnesį pozicijas stiprino neužleisdamas antrosios vietos tarp lyderių pagal vidutinę dienos auditoriją, puslapių peržiūras, apsilankymų skaičių bei praleidžiamą laiką portale.

Unikalių vartotojų sausio mėnesį skaičiuojama virš 1,2 mln. Fiksuojama, kad kasdien portalą vidutiniškai skaitė daugiau kaip 479 tūkst. O vertinant lankytojų aktyvumą – vienas lankytojas portale vidutiniškai praleido valandą ir 52 minutes.

Statistika rodo, kad apsilankymų ir puslapių peržiūrų skaičiai yra vieni didžiausių ir šį mėnesį. Puslapių peržiūrų sugeneruota daugiau kaip 131 mln., o apsilankymų skaičius siekia virš 30 mln.

Net kelių rodiklių augimas matomas ir socialiniuose tinkluose. Sausį daugiau kaip 15 proc. išaugo apsilankymų skaičius „Facebook“ tinkle, o sekėjų skaičius padidėjo bemaž 20 proc. Pastebimas ir didesnis auditorijos įsitraukimas dienos klausimo rubrikoje.

„Naujus metus pradedame su ne ką mažesniu entuziazmu ir stipria komanda. Esame pasiryžę ir toliau skaitytojams pateikti svarbiausias Lietuvos ir užsienio naujienas, komentarus greitai, objektyviai ir tiesiai iš įvykio vietos. Kasdien dirbame tam, kad žmonės sužinotų daugiau ir rastų asmeniškai įdomios, naudingos informacijos“, – sako portalo lrytas.lt vyriausiasis redaktorius ir direktorius Tautvydas Mikalajūnas.

Nauja rubrika, projektai ir dėmesys sportui

Vasarį lrytas.lt pasitiko su ilgai lauktomis Pekino žiemos olimpinėmis žaidynėmis. Daugiau kaip dvi savaites visas olimpines naujienas, vaizdo įrašus ir įdomiausias akimirkas tiesiogiai iš Kinijos fiksuos ir dalinsis lrytas.lt sporto žurnalistas Laurynas Ribakas.

Nuo šiol, portale lrytas.lt publikuojamos naujienos ir anglų kalba. Rubrikoje Lrytas.En – apie svarbiausias verslo, politikos ir dienos aktualijas bei įvykius Lietuvoje.

Sausį grįžo jau pamėgti „Žinovų klubo“ testai. Nauji testai kiekvieną pirmadienį, o trečiadieniais išbandykite jėgas tiesioginiuose protmūšio žaidimuose.

Lrytas.lt skaitytojai kviečiami susipažinti, ką apie mūsų Žemę, jos dabartį ir ateitį, ekologines problemas galvoja vaikai. Lrytas.lt galerijoje – daugiau kaip 200 Lietuvos vaikų piešinių, atsiųstų į Lietuvos kartografų draugijos organizuotą vaikų žemėlapių konkursą „Mano ateities pasaulis“. Balsuokite ir išrinkite pačius įdomiausius ir gražiausius vaikų piešinius.

Pasitinkant naujus metus lrytas.lt skaitytojams pasiūlė ne vieną naują ir įtraukiantį projektą. Judėti ir prisijaukinti sportą kviečia su projektu „Užteks kalbėti, laikas pradėti“. Na, o tiems, kas nori sužinoti, kaip namuose jaustis geriau, paruoštas testas „Vidinė pusiausvyra prasideda namuose“. Artėjant meilės dienai, įkvėpimo dovanoms suteiks Valentino dovanų gidas.

Rekordinės peržiūros

Lrytas.tv pirmąjį naujų metų mėnesį palydėjo nušviesdamas pačias įvairiausias Lietuvos ir pasaulio temas. Šimtai tūkstančių žiūrovų didelį dėmesį skyrė „Lietuvos ryto“ naujienų tarnybos parengtiems reportažams. Sausį rekordines peržiūras pasiekė „Berta&Talks“ tinklalaidės. Penkios per mėnesį pasirodžiusios laidos sulaukė daugiau nei 268 tūkst. peržiūrų.

„Tikrai gera, kad mūsų kolektyvo bei partnerių darbas yra įvertintas. Už tai galime būti dėkingi ne tik kruopščiai dirbantiems ir laiko neskaičiuojantiems kolegoms bet ir mūsų portalu pasitikintiems skaitytojams. Didelį ačiū tariame ir mūsų partneriams, kurie koja kojom žengia kartu“, – sako lrytas.tv redaktorė Gintarė Valancevičiūtė.

Vasarį – nauja laida, gimtadienis ir dovanos skaitytojams

Be naujausių projektų, paskutinį žiemos mėnesį portalo laukia graži šventė. Vasario 20-ąją naujienų portalas lrytas.lt švęs savo gimtadienį. Gražus sutapimas – 16-ąjį portalo gimtadienį minės tą pačią savaitę kaip ir svarbią Lietuvai – valstybės atkūrimo dieną. Ta proga visą savaitę portalas bus pasipuošęs gražia skaičiaus 16 ir trispalvės simbolika.

Be to, gimtadienio dovanos bus įteiktos ne tik redakcijos darbuotojams, tačiau ir ištikimiausiems skaitytojams. Jų lauks jau tradicija tapęs testas apie lrytas.lt, kurį išsprendę bus apdovanoti išskirtiniais portalo suvenyrais.

Lrytas.lt tęsia bendradarbiavimą su LR Odontologų rūmais ir artimiausiu metu pristatys naują edukacinę laidą „Odontologai pataria“. Jos metu patyrę odontologų bendruomenės specialistai paprastai ir aiškiai kalbės įvairiomis su burnos sveikata susijusiomis temomis. Šios laidos tikslas – ne tik šviesti aktualiais burnos sveikatos klausimais, bet ir atsakyti į žiūrovų užduodamus klausimus. „Odontologai pataria“ per lrytas.tv ir „Facebook“ – jau greitai.

Sekite lrytas.lt socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Instagram“ ir „LinkedIn“. O tam, kad naujienas sužinotumėte pirmieji, parsisiųskite mobiliąją programėlę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.