„iPhone“ pristato ilgai lauktą funkciją: inovatyvus veido atpažinimas net ir su kauke

Jau nuo pandemijos pradžios „Apple“ siekė palengvinti telefonų atrakinimą dėvint kaukę – pristatytas iš karto pasirodantis slaptažodžio vedimo ekranas ir įrenginio atrakinimas išmaniuoju laikrodžiu „Apple Watch“. Operacinės sistemos atnaujinimas „iOS 15.4“ galutinai išspręs sunkumus atrakinant mobiliuosius, kadangi „iPhone 12“ bei naujesni įrenginiai galės be jokių kliūčių atpažinti vartotojų veidus net ir su kaukėmis. 

 „iPhone 12“ bei naujesni įrenginiai galės be jokių kliūčių atpažinti vartotojų veidus net ir su kaukėmis. <br>  123rf nuotr.
 „iPhone 12“ bei naujesni įrenginiai galės be jokių kliūčių atpažinti vartotojų veidus net ir su kaukėmis. <br>  123rf nuotr.
 Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad ši nauja „Apple“ funkcija bus prieinama tik naujausioje „iOS 15.4“ operacinėje sistemoje ir veido atpažinimas su kauke veiks tik „iPhone 12“ bei naujesniuose įrenginiuose.<br> 123rf nuotr.
 Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad ši nauja „Apple“ funkcija bus prieinama tik naujausioje „iOS 15.4“ operacinėje sistemoje ir veido atpažinimas su kauke veiks tik „iPhone 12“ bei naujesniuose įrenginiuose.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 11, 2022, 11:22 AM

„Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius teigia, kad veido atpažinimo funkcija dabar daugiausiai dėmesio skirs unikalių bruožų aplink akis autentiškumo nustatymui. Pasak specialisto, vos per minutę aktyvuojama funkcija užtikrins lengvesnę prieigą prie išmaniojo įrenginio.

Įrenginio atrakinimo patobulinimai

Kai nustatote veido atpažinimo apsaugos funkciją („Face ID“), padaromos kelios išsamios jūsų veido nuotraukos ir įrenginys atrakinamas atpažinus jūsų veido bruožus. Tačiau pandemijos situacija šiek tiek apsunkino tokį telefono atrakinimo būdą – vartotojams tekdavo trumpam nusiimti kaukę arba įvesti slaptažodį.

Dar pandemijos pradžioje pristatytas „iOS 13.5“ atnaujinimas su įrenginio atrakinimo patobulinimu – bet kuris „iPhone“ modelis gali automatiškai aptikti, kada vartotojas dėvi kaukę ir iškart parodyti slaptažodžio vedimo ekraną. Vartotojams nebereikia laukti, kol veido atpažinimas praneš autentifikavimo klaidą, pakanka perbraukti ekraną į viršų ir „Face ID“ funkcija atveria slaptažodžio vedimo langą.

„iOS 14.5“ operacinės sistemos atnaujinimas užtikrino vartotojams galimybę atrakinti mobilųjį naudojant „Apple Watch“ laikrodį. Telefone spustelėkite „Settings“ > „Face ID & Passcode“ ir suveskite savo prieigos kodą. Slinkite žemyn iki „Unlock with Apple Watch“ ir radę savo prietaisą, aktyvuokite šią funkciją. Nuo šiol, kai dėvėsite kaukę ir bandysite telefoną atrakinti su veido atpažinimo funkcija, ant riešo pajusite vibraciją – pranešimą. Šis įspėjimas laikrodyje yra daugiau nei tik patvirtinimas, kad telefonas buvo atrakintas. Jame yra mygtukas, kuriuo galite užrakinti mobilųjį, jei jį atrakino kas nors kitas. Tai veikia lyg apsaugos funkcija, užtikrinanti, kad kiti asmenys negalėtų patekti į jūsų įrenginį.

Visiškas veido atpažinimas dėvint kaukę

Naujausia „iOS 15.4“ operacinė sistema, kuri turėtų vartotojus pasiekti kovo mėnesio pradžioje, galutinai pašalins telefono atrakinimo iššūkius dėvint kaukę. Operacinės sistemos beta versijoje pristatytos technologijos, leidžiančios prietaisams atpažinti unikalius vartotojų bruožus – akis, nosies viršų, apgamus ar strazdanas ant kaktos.

Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad ši nauja „Apple“ funkcija bus prieinama tik naujausioje „iOS 15.4“ operacinėje sistemoje ir veido atpažinimas su kauke veiks tik „iPhone 12“ bei naujesniuose įrenginiuose. „Apple“ teigia, kad apsaugos kodo įrenginiai prašys tik po 5 nesėkmingų bandymų prisijungti, naudojant veido atpažinimą su kauke.

Norint aktyvuoti šią funkciją, pirmiausia reikės spustelėti „Settings“ > „Face ID & Passcode“ ir ten suvesti savo įrenginio slaptažodį bei aktyvuoti pasirinkimą „Use Face ID With a Mask“. Paskutinis svarbus žingsnis – nuskaityti veidą su savo įrenginio kamera, tačiau tam kaukės dėvėti nereikės. „Apple“ tvirtina, kad ši funkcija sukurta taip, jog vartotojus atpažintų ir dėvint akinius. Naudotojai galės pridėti net iki keturių akinių porų, kad funkcija veiktų dar sklandžiau. Tai padaryti galima skiltyje „Face ID & Passcode“ > „Add Glasses“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.