Rukloje bus vystoma nauja sąjungininkų kariams skirta infrastruktūra Konkurse kviečiamos dalyvauti Lietuvos įmonės

Siekiant gerinti NATO priešakinių pajėgų bataliono tarnybos sąlygas Lietuvoje, šiemet bus pradėtas įgyvendinti karinės technikos aptarnavimo bazės Rukloje vystymo projektas, kuris bus vykdomas per NATO pirkimų ir paramos agentūrą. Teikti paraiškas ir dalyvauti vystant naują karinę infrastruktūrą yra kviečiamos ir Lietuvos įmonės.

Šiemet bus pradėtas įgyvendinti karinės technikos aptarnavimo bazės Rukloje vystymo projektas.<br> A. Pliadžio nuotr.
Šiemet bus pradėtas įgyvendinti karinės technikos aptarnavimo bazės Rukloje vystymo projektas.<br> A. Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Krašto apsaugos ministerija

Feb 11, 2022, 12:38 PM

Projekte suplanuota – remonto dirbtuvės, administraciniai pastatai, aptarnavimo ir priežiūros dirbtuvių pastatas, sandėliai, plovykla, stoginės, automobilių aikštelės, inžineriniai tinklai ir kt.

Įgyvendinus projektą bus pagerintos NATO priešakinių pajėgų bataliono turimos technikos laikymo, naudojimosi, priežiūros ir remonto sąlygos.

Projektas finansuojamas Vokietijos lėšomis.

Rangos sutartį numatoma pasirašyti 2022 metų antrąjį ketvirtį. Statybos darbus planuojama užbaigti iki 2024 metų pabaigos. Pasiūlymus įmonės kviečiamos teikti NSPA pirkimų platformoje iki šių metų kovo 20 d.

Tai ne pirmas krašto apsaugos projektas, kurio įgyvendinimas bus patikėtas NATO paramos ir pirkimų agentūrai. Ji dalyvauja vystant ir kitus Lietuvos kariuomenės modernizavimo projektus, sąjungininkų ir Lietuvos kariams skirtą infrastruktūrą, taip pat įsigyjant karinę techniką ir ginkluotę.

NATO šalių gynybos institucijos NATO paramos ir pirkimų agentūrą naudoja kaip pagrindinę viešųjų pirkimų platformą vykdant įvairius prekių ir paslaugų įsigijimus.

Nuo 2017 metų Lietuvoje dislokuojama NATO priešakinių pajėgų kovinė grupė yra reikšmingas ir ilgalaikis sąjungininkų indėlis į regiono saugumo sustiprinimą. Kovinei grupei vadovauja Vokietija, kuri siunčia į Ruklą karius, personalą, karinę techniką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.