Kaune rengiamos kibernetinio saugumo varžybos – laimėtojų laukia piniginiai prizai

Vilniaus universiteto Kauno fakultetas, atsižvelgdamas į didėjantį kibernetinio saugumo kompetencijų ir informacinio raštingumo poreikį mūsų šalyje, vasario 17–18 d. antrą kartą iš eilės kviečia išbandyti jėgas tarptautinėse kibernetinio saugumo varžybose „VU Cyberthon“. Į renginį jau yra užsiregistravę 600 dalyvių iš daugiau nei dešimties pasaulio šalių.

 Vilniaus universiteto Kauno fakultetas vasario 17–18 d. antrą kartą iš eilės kviečia išbandyti jėgas tarptautinėse kibernetinio saugumo varžybose „VU Cyberthon“.<br> 123rf nuotr.
 Vilniaus universiteto Kauno fakultetas vasario 17–18 d. antrą kartą iš eilės kviečia išbandyti jėgas tarptautinėse kibernetinio saugumo varžybose „VU Cyberthon“.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2022, 1:03 PM

Vienas iš renginio lektorių – Kauno fakulteto partnerystės profesorius dr. D.Dilijonas, paklaustas, kodėl jaunimui gali būti įdomios kibernetinio saugumo varžybos, sako, kad bet kokia praktinė, žaidybinė patirtis padeda geriau įtvirtinti teorines žinias, be to, toks formatas patrauklus dėl galimybės pabandyti prisiimti teisuolio, pasaulio gelbėtojo, nepriklausomo mokslininko (angl. Geek) vaidmenį ir būti atsvara politinei ar kitai korupcijai.

Pirmoje renginio dalyje kviestiniai lektoriai skaitys teminius pranešimus apie saityno programų (web applications) pažeidžiamumus, informacinį karą, dirbtinį intelektą, dalysis patarimais, kurie gali būti aktualūs tiek kibernetinio saugumo ekspertams, tiek kasdieniams technologijų vartotojams. Antroji dalis skiriama problemoms spręsti. Varžybų metu IT srities specialistai ir mėgėjai pritaikys savo žinias bandydami praktiškai įveikti su kibernetiniu saugumu susijusius iššūkius informacinių sistemų, kompiuterinių tinklų, kriptografijos, žvalgybos ir kitomis temomis.

Prie kibernetinio saugumo varžybų organizavimo ir iššūkių kūrimo prisideda vietos ir tarptautiniai partneriai iš verslo, akademinio ir viešojo sektorių. Į renginį organizatoriai kviečia moksleivius, studentus ir visus besidominčius kibernetiniu saugumu, norinčius išbandyti savo jėgas ir pagilinti jau įgytas kompetencijas kibernetinio saugumo srityje. Renginio tikslas – įkvėpti ir paskatinti jo dalyvius savarankiškai analizuoti kibernetinio saugumo problemas, ugdyti kritinį mąstymą ir kūrybiškumą įveikiant kibernetinius iššūkius.

Šių metų renginio pranešimai taip pat bus transliuojami internetu Vilniaus universiteto Youtube paskyroje.

Renginys prasideda vasario 17 d. 09.00 val., o praktinės varžybos – 17.00 val. Dalyviai turi užsiregistruoti iššūkių sistemoje. Jiems įveikti skiriamos 24 valandos.

Daugiausia taškų surinkę ir greičiausiai įveikę iššūkius dalyviai bus apdovanoti piniginiais prizais.

Daugiau informacijos apie varžybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.