Pekinas nurodė interneto platformų operatorėms sumažinti paslaugų mokesčius

Kinijos maisto pristatymo milžinės „Meituan“ akcijos penktadienį smuko, Pekinui paskelbus naujas gaires, kuriose nurodoma interneto platformoms sumažinti paslaugų mokesčius sunkiai besiverčiančioms maitinimo įstaigoms.

 „Interneto platformos įmonės turi taikyti lengvatinius paslaugų mokesčius maitinimo įmonėms &lt;...&gt;, veikiančioms vidutinės ar didelės pandemijos rizikos zonose“, – teigia komisija.<br> 123rf nuotr.
 „Interneto platformos įmonės turi taikyti lengvatinius paslaugų mokesčius maitinimo įmonėms &lt;...&gt;, veikiančioms vidutinės ar didelės pandemijos rizikos zonose“, – teigia komisija.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2022, 1:15 PM

Paskelbtosiomis gairėmis siekiama remti paslaugų sektorių, kurį ypač stipriai paveikė apribojimai, skirti pažaboti COVID-19 plitimą.

Šimtus milijonų vartotojų Kinijoje turinčios „Meituan“ akcijos Honkonge penktadienio prekybos sesijos pabaigoje buvo smukusios beveik 15 procentų.

Kiek anksčiau šią savaitę Valstybės tarybos posėdyje buvo pažadėta padidinti paramą tokiems sektoriams kaip maitinimo, mažmeninės prekybos ir turizmo sektoriai, įskaitant laikinas mokesčių lengvatas, pranešė oficiali naujienų agentūra „Xinhua“.

Naujausiame Nacionalinės plėtros ir reformų komisijos dokumente teigiama, kad interneto įmonės, įskaitant teikiančias maisto pristatymo paslaugas, turėtų toliau mažinti paslaugų mokesčius ir taip padėti prekybininkams sumažinti veiklos sąnaudas.

„Interneto platformos įmonės turi taikyti lengvatinius paslaugų mokesčius maitinimo įmonėms <...>, veikiančioms vidutinės ar didelės pandemijos rizikos zonose“, – pridūrė komisija.

Pastaraisiais metais Pekinas ėmėsi plataus masto reguliavimo priemonių, apkarpydamas kelių pagrindinių interneto įmonių sparnus ir sukeldamas nerimą investuotojams.

„Bloomberg News“ duomenimis, „Meituan“ akcijų kursas per pastaruosius metus nukrito beveik 60 procentų.

Kinijos ekonomikos augimas taip pat smarkiai sulėtėjo antrąjį 2021 metų pusmetį, o tai kelia susirūpinimą dėl griežto nulinio COVID-19 požiūrio poveikio, dėl kurio sienos dažniausiai buvo uždarytos išoriniam pasauliui ir kuris paveikė tiekimo grandines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.