Jonava tapo pirmuoju 5G ryšiu padengtu miestu Lietuvoje

Interneto bendrovė „Mezon“ antradienį startuoja su 5G ryšio technologija. Lietuvos centre įsikūręs miestas tapo pirmuoju šalyje, padengtu 5G ryšiu. Klientai Jonavoje jau gali mėgautis itin sparčiu namų internetu ir naujos kartos namų televizija.

 Lietuvos centre įsikūręs miestas tapo pirmuoju šalyje, padengtu 5G ryšiu. <br> 123rf iliustr.
 Lietuvos centre įsikūręs miestas tapo pirmuoju šalyje, padengtu 5G ryšiu. <br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2022, 1:40 PM

„Labiausiai laukiama technologinė naujovė savo kelią pradeda Jonavoje. Jonava visuomet buvo naujovėms atviras miestas, tad jonaviečiai vieni pirmųjų galės įsitikinti 5G privalumais“, – sako įmonės vadovas Pranas Kuisys.

„Įsigydami verslą žadėjome, jog ateiname aktyviai konkuruoti fiksuoto namų ir biuro interneto rinkoje. Šiame segmente ilgus metus dominuojančią padėtį užima „Telia Lietuva“, turinti net 60 proc. rinkos. Šiandien į visų jonaviečių namus atkeliaujantis „Mezon 5G“ namams tampa stipriausia alternatyva fiksuotam šviesolaidiniam internetui“, – pridūrė P.Kuisys.

Pasak P.Kuisio, bendrovė konkuruos su „Telia“, kuri visomis priemonėmis stengiasi savo dominuojamą padėtį apsaugoti. Konkurentė jau daugiau kaip metus teismuose bando nesėkmingai ginčyti „Mezon“ dažnių pardavimą bei naudojimą paslaugoms teikti, nes supranta, kad „Mezon“ atėjimas ženkliai padidins konkurenciją“.

Bene svarbiausias naujosios 5G pranašumas lyginant su ankstesnėmis ryšio technologijų kartomis – greitis.

„Didesnis siuntimo greitis suteiks galimybę dar efektyviau dalintis duomenimis realiuoju laiku. 5G itin svarbus ir televizijos paslaugai, nes užtikrina aukščiausią 4K (Ultra HD) raišką. Todėl 5G klientams Jonavoje siūlysime kartu su naujos kartos televizija „Go3“, – sako P.Kuisys.

P.Kuisys priduria, kad „Mezon 5G“ su fiksuotu namų internetu konkuruos ne tik paslaugos privalumais, bet ir kaina. Vis tik dėl ypač aštrios konkurencijos detalesnių „Mezon“ 5G plėtros planų atskleisti nenorėtume“.

5G Jonavoje paleidžiama 2,3 GHz dažnių spektre, kur iki šiol aptarnaujami „Mezon“ 4G klientai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.