Mokinius kviečia didžiausias chemijos dalyko konkursas Lietuvoje

Kovo 2 dieną vyks kasmetinio „Akademiko Jono Janickio chemijos konkurso“ I-asis virtualus etapas, kurį organizuoja KTU Cheminės technologijos fakultetas ir KTU Gimnazija. 26-metus organizuojamas konkursas skirtas 8-12 klasių mokiniams, siekiant sudominti gamtos mokslais bei skatinti kūrybiškai mokytis naudojant informacines technologijas.

 Kovo 2 dieną vyks kasmetinio „Akademiko Jono Janickio chemijos konkurso“ I-asis virtualus etapas, kurį organizuoja KTU Cheminės technologijos fakultetas ir KTU Gimnazija.<br> KTU nuotr.
 Kovo 2 dieną vyks kasmetinio „Akademiko Jono Janickio chemijos konkurso“ I-asis virtualus etapas, kurį organizuoja KTU Cheminės technologijos fakultetas ir KTU Gimnazija.<br> KTU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2022, 12:40 PM

„Išties džiaugiamės, jog „Akademiko Jono Janickio chemijos konkursas“ apima ne tik Kauno regioną, bet ir visą Lietuvą. Jau dabar į pirmąjį konkurso etapą, kuris vyks virtualioje aplinkoje, užsiregistravo daugiau nei pusė tūkstančio mokinių iš visų apskričių,“ – sako KTU Cheminės technologijos fakulteto dekanas prof. Kęstutis Baltakys.

Kaip teigia, K. Baltakys, tai konkursas skirtas visiems, kurie domisi chemijos dalyku ir nori patikrinti savo žinias, kadangi užduotys rengiamos atsižvelgiant į bendrojo ugdymo programą.

Kaip ir pernai, į kitą konkurso etapą, kuris vyks gegužės 6 dieną, pateks po 20 kiekvienos klasių grupės mokinių, ir jie varžysis dėl piniginių prizų.

„Pradžioje pandemijos mums teko apsiriboti tik vienu, virtualiu, konkurso etapu, tačiau šiemet, kaip ir pernai, siekiant visapusiškai patikrinki mokinių žinias, kviesime juos į laboratorijas. Labai svarbu, jog mokiniai ne tik teoriškai, bet ir praktiškai išmėgintų savo žinias, susipažintų su darbo laboratorijose principais bei sauga,“ – aiškina prof. K. Baltakys.

Jau eilę metų konkursas neapsiriboja vien KTU suvenyrais ar kita simbolika, prizinių vietų laimėtojai gauna piniginius prizus ir bendrai išsidalina apie 3 000 Eurų.

„Darėme ne vieną apklausą ir dar kartą įsitikinome, jog piniginiai prizai labiausiai patinka mokiniams. Be to, dvyliktokai įgauna teisę į stipendijas, jei 2022 ar 2023 nuspręs studijuoti KTU Cheminės technologijos fakulteto studijų programas,“ – kalba Kęstutis Baltakys.

2021 metais fakulteto studijų programas pasirinko du ankstesnių konkursų prizininkai Linas Butauskas ir Tadas Danilevičius, kurie sėkmingai baigę pirmą sesiją gaus vienkartines 250 Eurų stipendijas.

„Akademiko Jono Janickio chemijos konkursas“ drauge yra ir puiki galimybė 10-11 klasių mokiniams, patekti į KTU gimnaziją. Šių klasių prizininkai be stojamųjų egzaminų yra kviečiami prisijungti prie KTU gimnazijos bendruomenės ir toliau gilinti chemijos bei kitų dalykų žinias motyvuotų ir aukščiausius tikslus sau keliančių žmonių aplinkoje,“ – kalba KTU gimnazijos direktorius Tomas Kivaras.

Daugiau informacijos apie konkursą galima rasti čia.

Registracija pratęsta iki vasario 25 dienos, ji vyksta čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.