„Facebook“ įdiegė naują saugumo įrankį vartotojams Ukrainoje

Ukrainiečiai galės „užrakinti“ savo paskyras socialiniame tinkle „Facebook“, kad jas apsaugotų nuo nepageidaujamo dėmesio, ketvirtadienį pranešė tinklas, perspėjęs, kad invaziją pradėjusi Rusija sudaro planuojamų „sumedžioti“ ukrainiečių sąrašus.

 Ukrainiečiai galės „užrakinti“ savo paskyras socialiniame tinkle „Facebook“, kad jas apsaugotų nuo nepageidaujamo dėmesio.<br> 123rf nuotr.
 Ukrainiečiai galės „užrakinti“ savo paskyras socialiniame tinkle „Facebook“, kad jas apsaugotų nuo nepageidaujamo dėmesio.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2022, 5:42 PM, atnaujinta Feb 25, 2022, 5:49 PM

Platformos vartotojai galės neleisti žmonėms, kurių nepažįsta, atsisiųsti ir dalytis jų profilio nuotrauka arba matyti jų įrašus.

Tokį apsaugos įrankį „Facebook“ įdiegė ir kai pernai Afganistane valdžią perėmė Talibanas.

Pranešimas paskelbtas, kai Jungtinės Valstijos šią savaitę perspėjo Jungtines Tautas dėl „patikimos informacijos, rodančios, kad Rusijos pajėgos sudaro sąrašus identifikuotų ukrainiečių, kuriuos ketina nužudyti arba išsiųsti į stovyklas po karinės okupacijos“.

Į Ukrainą įsiveržusios Rusijos pajėgos veržiasi į šalies gilumą.

„Facebook“ teigė, kad turi situaciją stebinčią komandą ir, reaguodama įdiegė paskyros užrakinimo funkciją.

„Tai yra vieno spustelėjimo įrankis, skirtas žmonėms Ukrainoje užrakinti savo paskyras“, – tviteryje parašė už „Facebook“ saugumo politiką atsakingas Nathanielis Gleicheris (BNatanielis Gleičeris).

Bendrovė buvo aršiai kritikuojama per neseniai kilusį informatorių skandalą, kuriame socialinės žiniasklaidos milžinė apkaltinta pirmenybę teikiant plėtrai, o ne milijardų jos platformų vartotojų saugumui.

„Facebook“ patronuojančioji įmonė „Meta“ kuria savo interneto metavisatos viziją, tačiau nerimas dėl įmonės ateities lėmė istorinį jos vertės kritimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.