„Telia“ reguliatoriaus prašo skubiai įvertinti TV kanalų turinį

„Telia“ kreipėsi į Lietuvos radijo ir televizijos komisiją (LRTK) ypatingos skubos tvarka įvertinti visų „Telia TV“ retransliuojamų televizijos kanalų atitikimą Lietuvos ir Europos Sąjungos teisinimas reikalavimams. Taip siekiama išvengti galimai žalingo turinio, įskaitant karo propagandą.

Bendrovė sieka išvengti galimai žalingo turinio, įskaitant karo propagandą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Bendrovė sieka išvengti galimai žalingo turinio, įskaitant karo propagandą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2022, 1:01 PM, atnaujinta Feb 25, 2022, 2:06 PM

„Puikiai suprantame, kad Ukraina puolama ne tik ginklais, bet ir informacine propaganda, kuri platinama per žiniasklaidos priemones, socialinius tinklus ar televiziją. Tačiau kaip išmaniosios televizijos ir interneto tiekėjai neturime nei teisės, nei kompetencijų vertinti turinio. Tai riboja labai aiškūs ir tvirti saviraiškos laisvės ir turinio necenzūravimo principai, pagal kuriuos veikiame. Todėl dėl visų mūsų retransliuojamų kanalų įvertinimo ypatingos skubos kreipėmės į reguliuojančią instituciją. „Telia“, vadovaudamasi LRTK sprendimu, iš karto sustabdys visų kanalų retransliacijas, kurie pažeidžia Lietuvos ar ES reikalavimus“, – sako „Telia“ privačių klientų vadovas Nortautas Luopas.

Siekdama Lietuvos gyventojams sudaryti galimybę gauti patikimą, patikrintą ir nešališką informaciją iš viso pasaulio, ketvirtadienį „Telia“ nemokamai visiems savo klientams atidarė 12 tarptautinių žinių bei informacinių kanalų.

Nuo vasario 24 dienos visi „Telia TV“ žiūrovai be papildomų mokesčių gali žiūrėti šiuos TV kanalus: CNN, „BBC World News“, „Euronews RU“, „Euronews ENG“, „Currenttime“, „Deutsche Welle“, RTL, „Dozd“, „Sky News“, „France24 English“, „France24 Francais“ ir CNBC.

Šia savaitę „Telia“ taip pat pranešė, kad nuo balandžio 30 dienos jos išmaniojoje televizijoje nebus rodomi 25 rusiški kanalai, tarp jų „Pervyj Baltijskij“, „REN TV“, „NTV Mir“, „Dom Kino“ ir kitų, kurių retransliacijos sutartis baigiasi balandžio pabaigoje. Nauja sutartis su kita šių kanalų teises Lietuvoje perimančia bendrove nebus sudaryta dėl „Telia“ keliamų verslo skaidrumo standartų neatitikimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.