Rusija „iš dalies“ apribojo prieigą prie „Facebook“

 Rusijos tarnybos penktadienį iš dalies apribojančios prieigą prieš socialinio tinklo „Facebook“, kai šis užblokavo kelių Kremliaus remiamų žiniasklaidos priemonių paskyras dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

Facebook<br>M.Patašiaus nuotr.
Facebook<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2022, 7:21 PM, atnaujinta Feb 25, 2022, 10:02 PM

Ryšių priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“ nurodė reikalaujanti, kad „Facebook“ atšauktų ketvirtadienį įvestą naujienų agentūros „RIA Novosti“, kariuomenės televizijos kanalo „Zvezda“ ir prokremliškų naujienų portalų „Lenta.ru“ ir „Gazeta.Ru“ puslapių blokavimą. Agentūra nurodė, kad „Facebook“ šio reikalavimo neįvykdė.

„Roskomnadzor“ paskelbė, kad prieigos prie socialinio tinklo „dalinis ribojimas“ įsigalioja penktadienį, bet nepaaiškino, ką reiškia toks žingsnis.

„Roskomnadzor“ savo oficialiame pranešime aiškina tokiu būdu siekianti „apsaugoti Rusijos žiniasklaidą“. Tarnyba pridūrė, kad Rusijos užsienio reikalų ministerija ir Generalinė prokuratūra pripažino „Facebook“ „prisidedančiu prie pagrindinių žmogaus teisių ir laisvių pažeidimo, taip pat prie Rusijos piliečių teisių ir laisvių pažeidimo“.

„Facebook“ kontroliuojanti bendrovė „Meta“ nurodė, kad šis suvaržymas buvo įvestas jai atsisakius sustabdyti faktų tikrintojų veiklą ir apie turinį perspėjančias etiketes jos platformoje.

Socialiniai tinklai tapo vienu iš Rusijos įsiveržimo į Ukrainą frontų – juose skelbiamas didžiulis kiekis klaidinamos informacijos, bet taip pat galima rasti patikimų duomenų apie sparčiai besivystantį konfliktą.

„Vakar Rusijos tarnybos nurodė mums sustabdyti nepriklausomą faktų tikrinimą ir turinio, skelbiamo per „Facebook“ keturių Rusijos valstybinių žiniasklaidos organizacijų, žymėjimo etiketėmis, – sakoms „Meta“ vadovo Nicko Cleggo (Niko Klego) pranešime. – Mes atsisakėme.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.