Kaip karas veikia interneto ryšį: pateikė Ukrainos duomenis

Stebėtojų organizacijos, prižiūrinčios kibernetinį saugumą ir interneto administravimą „NetBlocks“ duomenys patvirtina, kad nuo 2022 m. vasario 24 d., ketvirtadienio, Ukrainoje buvo užfiksuota nemažai reikšmingų interneto paslaugų sutrikimų. Vėliau sutrikimai buvo stebimi didžiojoje Ukrainos dalyje, įskaitant sostinę Kijevą – Rusijai čia vykdant karinę operaciją.

 Nuo 2022 m. vasario 24 d., ketvirtadienio, Ukrainoje buvo užfiksuota nemažai reikšmingų interneto paslaugų sutrikimų.<br> 123rf nuotr.
 Nuo 2022 m. vasario 24 d., ketvirtadienio, Ukrainoje buvo užfiksuota nemažai reikšmingų interneto paslaugų sutrikimų.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2022, 1:27 PM

2022 m. vasario 24 d., ketvirtadienio, rytą interneto ryšio sutrikimai užfiksuoti antrajame pagal dydį Ukrainos mieste Charkove:

Metrikos rodo, kad „Triolan“ tinkle prarastas ryšys, o tai patvirtina vartotojų pranešimus apie fiksuotojo ryšio paslaugų dingimą. Trikdžiai prasidėjo pasirodžius pranešimams apie didžiulius sprogimus regione, Rusijai paskelbus karinę mobilizaciją – ir dienos eigoje dar labiau sustiprėjo.

Vėliau tą pačią dieną dideli interneto ryšio sutrikimai užfiksuoti strateginiame Mariupolio uostamiestyje Donecke. Incidentas įvyko pasirodžius pranešimams apie civilių gyventojų aukas ir daugelio abonentų telekomunikacijų paslaugų praradimą:

Šiuo metu vyksta incidentų ir jų aplinkybių vertinimas. Telekomunikacijų sutrikimai Ukrainoje iki šiol buvo siejami su elektros energijos tiekimo pertrūkiais, kibernetinėmis atakomis, sabotažu ir kinetiniu poveikiu.

Kijeve ryšys pradėjo palaipsniui silpnėti nuo ketvirtadienio ryto – nes civiliai gyventojai bėgo iš sostinės arba ieškojo prieglobsčio:

Šeštadienio rytą, kai konfliktas pasiekė Kijevą, buvo užfiksuoti dideli magistralinio interneto tiekėjo „GigaTrans“, kuris tiekia ryšį keliems kitiems tinklams, veiklos sutrikimai. Nors ryšys buvo prieinamas kitais kanalais ir sutrikimas buvo trumpalaikis, manoma, kad incidentas turėjo didelį poveikį telekomunikacijų infrastruktūrai:

Parengta pagal netblocks.org

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.