„Meta“: prorusiškos grupės vykdo prieš Ukrainą nukreiptas dezinformacijos kampanijas

Prorusiškos grupės vykdo dezinformacijos kampanijas socialiniuose tinkluose, naudodamos netikrus profilius ar nulaužtas paskyras, siekdamos pavaizduoti Ukrainą kaip silpną Vakarų dviveidiškumo pėstininkę, sekmadienį pareiškė socialinius tinklus „Facebook“ ir „Instagram“ kontroliuojanti bendrovė „Meta“.

 Prorusiškos grupės vykdo dezinformacijos kampanijas socialiniuose tinkluose, naudodamos netikrus profilius ar nulaužtas paskyras, siekdamos pavaizduoti Ukrainą kaip silpną Vakarų dviveidiškumo pėstininkę.<br> 123rf iliustr.
 Prorusiškos grupės vykdo dezinformacijos kampanijas socialiniuose tinkluose, naudodamos netikrus profilius ar nulaužtas paskyras, siekdamos pavaizduoti Ukrainą kaip silpną Vakarų dviveidiškumo pėstininkę.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 8:22 AM, atnaujinta Feb 28, 2022, 9:23 AM

Technologijų milžinės kibernetinio saugumo komanda teigė, kad ji užblokavo virtinę su Rusija susijusių netikrų paskyrų. Jos buvo socialinėje žiniasklaidoje vykdomos schemos, kuria siekiama pakenkti Ukrainai, dalis.

„Jos tvarkė svetaines, apsimetančias nepriklausomais naujienų subjektais, ir kūrė netikras asmenybes tokiose socialinės žiniasklaidos platformose kaip „Facebook“, „Instagram“, „Twitter“, „YouTube“, „Telegram“, taip pat Rusijos „Odnoklassniki“ ir VK“, – tinklaraščio įraše sakė „Meta“.

Kai kuriais atvejais „buvo naudojamos profilio nuotraukos, kurios, mūsų manymu, buvo sukurtos naudojant dirbtinio intelekto metodus“.

Nedidelis „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrų tinklas buvo nukreiptas į žmones Ukrainoje. Savo įrašais jos bandė privilioti žmones apsilankyti svetainėse, kuriose skelbiamos netikros naujienos apie šalies pastangas apsiginti nuo Rusijos invazijos.

„Meta“ teigė susiejusi tą tinklą su žmonėmis Rusijoje ir Ukrainoje, taip pat žiniasklaidos organizacijomis „NewsFront“ ir „SouthFront“ Rusijos aneksuotame Kryme.

JAV vadina „NewsFront“ ir „SouthFront“ dezinformacijos priemonėmis, kurios vadovaujasi Rusijos žvalgybos tarnybų nurodymais.

Šios organizacijos buvo tarp keliolikos subjektų, kuriems Vašingtonas paskelbė sankcijas už bandymą daryti įtaką 2020 metų JAV prezidento rinkimams „Rusijos vyriausybės vadovybės nurodymu“.

„Meta“ uždarė netikras paskyras ir užblokavo dalijimąsi su apgaule susijusiais interneto adresais, per spaudos konferenciją sakė bendrovės pasaulinės kovos su grėsmėmis skyriaus vadovas Davidas Agranovichius.

Anot D. Agranovichiaus, tose svetainėse, be kita ko, tvirtinta, kad Vakarai išdavė Kijevą ir kad Ukraina yra žlugusi valstybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.