Ukrainiečiai rusų kariams: siūlome galimybę pasiduoti, gauti amnestiją ir užsidirbti

Ukrainos gynybos ministerija ir pasaulio IT bendruomenė siūlo Rusijos kariškiams pasiduoti, gauti amnestiją ir užsidirbti, pranešė žinoma Ukrainos TV laidų vedėja Maša Efrosinina.

 Ukrainos gynybos ministerija ir pasaulio IT bendruomenė siūlo Rusijos kariškiams pasiduoti, gauti amnestiją ir užsidirbti, pranešė žinoma Ukrainos TV laidų vedėja Maša Efrosinina.<br> AP / Scanpix / WIkimedia commons, lrytas.lt mont.
 Ukrainos gynybos ministerija ir pasaulio IT bendruomenė siūlo Rusijos kariškiams pasiduoti, gauti amnestiją ir užsidirbti, pranešė žinoma Ukrainos TV laidų vedėja Maša Efrosinina.<br> AP / Scanpix / WIkimedia commons, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 9:23 AM

Jos teigimu, IT žmonės iš viso pasaulio surinko milijonus dolerių ir toliau tai darys, kad sumokėtų Rusijos kariams 5 milijonus rublių kriptovaliuta, į sąskaitas arba grynaisiais pinigais.

Kariams pasidavus su karine įranga, jie gaus pinigus. Amnestija taikoma po teismo proceso. Tačiau svarbiausia, kad jie gali pasiduoti dabar ir gauti pinigų dabar, teigiama pranešime.

Įraše nurodoma ir tvarka, kaip tai būtų įgyvendinama. Cituojant pranešimą:

Rusijos kariuomenės veiksmų algoritmas:

  • 1. Rusijos ginkluotųjų pajėgų narys (asmeniškai arba kaip padalinio narys)
  • nusprendžia nebedalyvauti karo nusikaltimuose, nusikaltimuose žmoniškumui, genocide ir kituose neteisėtuose veiksmuose, priklausančiuose Hagos tarptautinio teismo jurisdikcijai;
  • supranta, kad reikia užtikrinti saugią savo ir savo artimųjų ateitį bei gerovę;
  • pasiduoda su HVT arba jį sunaikina. Pasitraukdamas naudoja baltą vėliavą, į orą pakeltas rankas ir kitus signalus, kurie aiškiai parodo jo ketinimus (tanko bokštelis nusuktas į priešingą pusę ir (arba) pakeltas į viršų, raketos išimtos iš paleidimo įrenginių ir t.t.);
  • naudojasi savo teise į padorią ateitį, kurią užtikrina ir įgyvendina Ukrainos pusė;

2. Ukrainos pusė:

  • Užtikrinama teisinė valstybės apsauga;
  • įgyvendina visus pirmiau minėtus veiksmus, skirtus pirmiau minėtai iniciatyvai įgyvendinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.