KTU nutraukia bendradarbiavimo sutartis su Rusijos ir Baltarusijos universitetais Ukrainos studentams – nemokamos studijos

Universitetas yra pasirengęs priimti ir apgyvendinti daugiau kaip 400 Ukrainos mokslininkų, studentų ir kitų aukštųjų mokyklų darbuotojų.

 Universitetas yra pasirengęs priimti ir apgyvendinti daugiau kaip 400 Ukrainos mokslininkų, studentų ir kitų aukštųjų mokyklų darbuotojų.<br> KTU nuotr.
 Universitetas yra pasirengęs priimti ir apgyvendinti daugiau kaip 400 Ukrainos mokslininkų, studentų ir kitų aukštųjų mokyklų darbuotojų.<br> KTU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 5:18 PM

Kauno technologijos universitetas (KTU), atsižvelgdamas į geopolitinę situaciją, nutraukia bendradarbiavimo sutartis su Rusijos ir Baltarusijos universitetais. Su jais universitetas turėjo po vieną bendradarbiavimo sutartį, pagal kurias aktyvus bendradarbiavimas nevyko ir iki šiol.

KTU gali priimti 426 Ukrainos aukštojo mokslo sistemos atstovus. Jie būtų apgyvendinami tiek universiteto bendrabučiuose, tiek poilsio bazėse. Kol kas universitetas sulaukė pavienių pagalbos prašymų iš Ukrainos piliečių, o šiuo metu KTU darbuojasi 6 mokslininkai iš Ukrainos.

Taip pat Ukrainos studentams bus siūlomos nemokamos studijos anglų kalba KTU tam tikrose kryptyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.