Ukrainos gynybos ministras perspėjo, kokių klastų ketina imtis Rusija

Rusijos okupantai ruošiasi pradėti plataus masto informacinę ir psichologinę operaciją, kad artimiausiu metu palaužtų Ukrainos žmonių ir kariuomenės pasipriešinimą.

 Rusijos okupantai ruošiasi pradėti plataus masto informacinę ir psichologinę operaciją, kad artimiausiu metu palaužtų Ukrainos žmonių ir kariuomenės pasipriešinimą, įspėjo Ukrainos Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Rusijos okupantai ruošiasi pradėti plataus masto informacinę ir psichologinę operaciją, kad artimiausiu metu palaužtų Ukrainos žmonių ir kariuomenės pasipriešinimą, įspėjo Ukrainos Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 6:45 PM, atnaujinta Mar 1, 2022, 6:49 PM

Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas tai parašė socialiniame tinkle „Facebook“.

Gynybos ministerijos vadovo teigimu, pirmiausia rusai planuoja nutraukti komunikacijas.

Po to bus masiškai siunčiami netikri pranešimai apie tai, kad Ukrainos karinė ir politinė vadovybė neva sutiko kapituliuoti.

Kaip „patvirtinimas“ šiai klastotei bus išplatinti tariamai pasirašyti „dokumentai“ ir sumontuoti netikri vaizdo įrašai.

O.Reznikovas šį tariamą pasidavimą vadina melu.

„Pasidavimo nebus! Tik pergalė! Įspėkite visus, kuriuos galite. Daugelis tų, kurie tikėjosi užimti Kijevą per dvi ar tris dienas, jau atsidūrė pragare. Tvirtai laikykite ginklus! Mes tęsiame pasipriešinimą“, – pabrėžė Gynybos ministras.

Dieną prieš tai kariškiai perspėjo, kad rusai netrukus blokuos internetą ir mobilųjį ryšį pasienio teritorijose, skleisdami melagingus pranešimus apie dabartinės Ukrainos valdžios kapituliaciją.

Pasipriešinimas rusų okupantams tęsiasi jau šeštą dieną. Per šį laiką Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau sunaikino beveik 6000 Rusijos karių ir šimtus sunkiosios technikos vienetų. Tačiau Rusija dar nepatvirtino šių duomenų.

Vasario 28 d. įvyko Ukrainos ir Rusijos derybos dėl karo Ukrainoje užbaigimo. Pranešama, kad kitos derybos planuojamos kovo 2 d.

V.Putinas reikalauja, kad Ukraina neprisijungtų prie ES, būtų denacionalizuota ir demilitarizuota, taip pat kad Kijevas pripažintų 2014 m. Rusijos įvykdytos Krymo okupacijos teisėtumą.

Parengta pagal Ukrainos Nepriklausomos naujienų agentūros UNIAN pranešimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.