„ExxonMobil“, „Apple“ ir „Boeing“ – naujausios JAV milžinės, nutraukusios ryšius su Rusija

„Apple“, „ExxonMobil“ ir „Boeing“ antradienį viena po kitos paskelbė apie verslo Rusijoje nutraukimą arba įšaldymą, nes po invazijos Ukrainoje vis daugiau JAV įmonių milžinų imasi tokių veiksmų.

 „Apple“, „ExxonMobil“ ir „Boeing“ antradienį viena po kitos paskelbė apie verslo Rusijoje nutraukimą arba įšaldymą, nes po invazijos Ukrainoje vis daugiau JAV įmonių milžinų imasi tokių veiksmų.<br> 123rf iliustr.
 „Apple“, „ExxonMobil“ ir „Boeing“ antradienį viena po kitos paskelbė apie verslo Rusijoje nutraukimą arba įšaldymą, nes po invazijos Ukrainoje vis daugiau JAV įmonių milžinų imasi tokių veiksmų.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2022, 11:07 AM

Šie žingsniai įvairiose pramonės šakose ir po ankstesnių „Disney“, „Ford“, „Mastercard“ ir kitų įmonių pranešimų rodo didėjančią ekonominę žalą Rusijai po to, kai dėl jos išpuolio prieš Ukrainą Vakarų šalių vyriausybės pradėjo taikyti veiksmingas sankcijas.

„ExxonMobil“ pradės laipsnišką pasitraukimą iš milžiniško Sachalino naftos telkinio jūroje, kurį ji eksploatavo nuo 1995-ųjų, pabrėždama, kad „smerkia Rusijos karinius veiksmus, kuriais pažeidžiamas Ukrainos teritorinis vientisumas ir keliamas pavojus jos žmonėms“.

Šis „ExxonMobil“ žingsnis sekė po ankstesnių britų energetikos grupių BP ir „Shell“ sprendimų pasitraukti iš bendrų projektų Rusijoje. Prancūzijos „Total Energies“ teigė, kad liks Rusijoje, bet susilaikys nuo didesnių investicijų joje.

Anksčiau „Apple“ pranešė, kad stabdo visos savo produkcijos pardavimus Rusijoje ir apribos naudojimąsi „Apple Pay“ bei kitomis paslaugomis šioje šalyje.

Savo ruožtu „Boeing“ pareiškė, kad stabdo paramą Rusijos oro transporto bendrovėms ir savo veiklą šioje šalyje. Tai gali skaudžiai atsiliepti JAV gamybos turinčiai valstybinei „Aeroflot“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?