Legendinio „Doom“ kūrėjas palaiko Ukrainą: sukūrė naują lygį, visos pajamos už jį – ukrainiečių paramai

Vienas iš kultinio kompiuterinio žaidimo „Doom“ kūrėjų Johnas Romero renka paramą Ukrainai originaliu būdu. J.Romero sukūrė naują „Doom 2“ lygį, o visos iš jo gautos pajamos bus skirtos humanitarinei pagalbai Ukrainai.

  J.Romero sukūrė naują „Doom 2“ lygį, o visos iš jo gautos pajamos bus skirtos humanitarinei pagalbai Ukrainai.<br> Ekrano nuotr.
  J.Romero sukūrė naują „Doom 2“ lygį, o visos iš jo gautos pajamos bus skirtos humanitarinei pagalbai Ukrainai.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2022, 1:02 PM, atnaujinta Mar 4, 2022, 1:06 PM

Tai pirmasis Romero „Doom 2“ sukurtas lygis nuo 1994 m., kai buvo išleistas originalus „Doom 2“. Lygis pavadintas „One Humanity“ („Viena žmonija“), norint jį žaisti, reikia turėti originalią „Doom 2“ versiją ir šiuolaikinę jo adaptaciją (angl. port).

Visos pajamos, gautos už 5 eurų vertės „Doom 2“ lygį, bus skirtos Ukrainos žmonėms, prisidedant prie Raudonojo Kryžiaus ir JT centrinio skubios pagalbos fondo veiklų.

Daugelis žaidimų kūrėjų ir leidėjų ragina paremti bei skelbia atsišaukimus dėl Rusijos invazijos į Ukrainą. Nuo žaidimų pardavimo iki paramos – daugelis sau prieinamais būdais išreiškė savo paramą ukrainiečiams.

Tuo tarpu kiti iš Rusijos atšaukė savo produkciją. Kompanija „EA Sports“ iš dviejų savo žaidimų pašalino Rusijos nacionalines komandas ir klubus, taip pakartodama sprendimus, kuriuos priėmė jų realūs atitikmenys. Kompanija „CD Projekt“, kuri leidžia tokius žaidimus kaip „Cyberpunk 2077“ ir „Witcher“, ir kuriai taip pat priklauso skaitmeninė žaidimų platforma GOG, paskelbė, kad stabdo skaitmeninius ir fizinius pardavimus Rusijoje bei Baltarusijoje, siekdama atkreipti dėmesį į invaziją Ukrainoje.

Įsigyti naująjį žaidimo „Doom 2“ lygį ir taip prisidėti prie pagalbos Ukrainai galima čia.

Parengta pagal destructoid.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.