NKSC: dėl karo Ukrainoje kibernetinio saugumo rizikos Lietuvoje yra didelės

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) informuoja, kad daugiau nei prieš savaitę Rusijai pradėjus karinę invaziją į Ukrainą, žymesnio kibernetinių incidentų skaičiaus pokyčio Lietuvoje nefiksuojama. Vis dėlto, pasak specialistų, saugumo rizikos ir toliau išlieka didelės.

 Centras akcentuoja, kad, siekiant atremti galimas kibernetines ataka, šiuo metu Lietuvoje yra skiriamas didesnis dėmesys kibernetinio saugumo rizikų valdymui.<br> 123rf iliustr.
 Centras akcentuoja, kad, siekiant atremti galimas kibernetines ataka, šiuo metu Lietuvoje yra skiriamas didesnis dėmesys kibernetinio saugumo rizikų valdymui.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2022, 2:27 PM

„Dėl pasikeitusios geopolitinės situacijos ir karo Ukrainoje šiuo metu kibernetinio saugumo rizikos Lietuvoje yra didelės, nors žymesnio kibernetinių incidentų skaičiaus pokyčio nefiksuojama“, – penktadienį Eltai pranešė NKSC.

Centras akcentuoja, kad, siekiant atremti galimas kibernetines ataka, šiuo metu Lietuvoje yra skiriamas didesnis dėmesys kibernetinio saugumo rizikų valdymui.

„Pasiruošimas yra suaktyvintas. Nacionalinis kibernetinio saugumo centras prie Krašto apsaugos ministerijos, taip pat ypatingos svarbos informacinės infrastruktūros valdytojai ir kitos atsakingos institucijos stebi kibernetinę erdvę ir yra pasirengusios operatyviai reaguoti į kibernetinius incidentus bei susijusias grėsmes. Taip pat buvo imtasi reikiamų prevencinių priemonių išaugusių kibernetinio saugumo rizikų valdymui“, – nurodo NKSC kartu pridurdami, kad, lyginant su ankstesniu laikotarpiu, Lietuvos pasirengimas atremti kibernetines grėsmes yra geresnis.

Be to, NKSC teigimu, didžiausią kibernetinių atakų riziką kelia valstybės, savo vertybinėmis nuostatomis neatitinkančios Europos Sąjungos ir NATO vertybių politikos.

„Nors NKSC nevertina grėsmių nacionaliniam saugumui, tačiau pagal viešųjų šaltinių informaciją, didžiausią grėsmę kelia valstybės, kurių interesai neatitinka Europos Sąjungos ar NATO vertybių politikos“, – teigia institucija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.