Portalas lrytas.lt susidūrė su kibernetinėmis atakomis iš Baltarusijos

Portalas lrytas.lt užfiksavo dvi kibernetines atakas, vykdytas iš Baltarusijos. Tai buvo vadinamosios DDoS (angl. distributed denial of service) atakos, kai dirbtinai sukuriamas padidintas srautas į svetainę, tikintis kad ji neatlaikys krūvio ir nebegalės aptarnauti lankytojų.

 Portalas lrytas.lt užfiksavo dvi kibernetines atakas, vykdytas iš Baltarusijos.<br> 123rf ir T. Bauro iliustr., lrytas.lt mont.
 Portalas lrytas.lt užfiksavo dvi kibernetines atakas, vykdytas iš Baltarusijos.<br> 123rf ir T. Bauro iliustr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2022, 12:46 PM, atnaujinta Mar 4, 2022, 1:29 PM

Nenatūraliai padidėjęs srautas buvo užfiksuotas ketvirtadienio vakarą nuo 17 val. 39 min iki 18 val. 40 min. ir nuo 19 val. 58 min. iki 20val. 45 min, o taip pat penktadienio rytą nuo 7 val. 53 min. iki 8 val. 25 min bei nuo 8 val. 50 min. iki 9 val.

Kaip teigia portalo Lrytas.lt IT skyriaus vadovas Giedrius Kvakšys, padidėjęs srautas atkeliavo iš Baltarusijos Respublikinės unitarinės telekomunikacijų įmonės „Beltelecom“ tinklo (angl. Republican Unitary Telecommunication Enterprise Beltelecom).

„Jau minėtu laiku užfiksavome šimtus kartų padidėjusį srautą iš Baltarusijos. Tas srautas buvo visiškai nenatūralus, realiai iš šios šalies tokio srauto niekada neturime“, – kalbėjo specialistas.

Jis įtaria, kad buvo atakuojama naujienų portalams „Google“ sukurta apsaugos nuo kibernetinių grėsmių sistema „Project Shield“. Lrytas.lt žiniomis, tuo pačiu metu ketvirtadienį padidėjusį srautą iš Baltarusijos fiksavo ir daugiau lietuviškų svetainių.

Portalo vyriausiojo redaktoriaus Tautvydo Mikalajūno teigimu, portalas puikiai atlaikė atakas, ir skaitytojai net neturėjo galimybės jų pastebėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.