„Anonymous“ įsilaužė į Rusijos „Pirmąjį kanalą“ ir kitas televizijas, transliavo karo vaizdus

Pranešama, kad hakerių grupuotė „Anonymous“ įsilaužė į Rusijos srautinio vaizdo transliavimo platformas ir šalies televizijos naujienų kanalus – rodė filmuotą medžiagą iš karo Ukrainoje. Visa tai buvo daroma Vladimiro Putino vyriausybei stengiantis griežtai slopinti informacijos sklaidą.

 Pranešama, kad hakerių grupuotė „Anonymous“ įsilaužė į srautinių į kelias Rusijos transliacijų platformas ir šalies televizijos naujienų kanalus – ir rodė filmuotą medžiagą iš karo Ukrainoje. <br> 123rf nuotr.
 Pranešama, kad hakerių grupuotė „Anonymous“ įsilaužė į srautinių į kelias Rusijos transliacijų platformas ir šalies televizijos naujienų kanalus – ir rodė filmuotą medžiagą iš karo Ukrainoje. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2022, 11:55 AM, atnaujinta Mar 7, 2022, 2:37 PM

Anksti pirmadienį hakerių grupė, kuri save vadina aktyvistais iš viso pasaulio, paskelbė, kad dalyvauja „didžiausioje kada nors matytoje „Anonymous“ operacijoje“ – įsilaužė į Rusijos naujienų kanalus – tokius kaip „Rossija 24“, „Pirmąjį kanalą“ ir „Maskva 24“, o taip pat į kelias transliacijų svetaines – ir rodė filmuotą medžiagą apie Rusijos karo veiksmus Ukrainoje, invazijai tebesitęsiant 12-ąją dieną.

„Hakerių kolektyvas „Anonymous“ įsilaužė į Rusijos transliacijos platformas „Wink“ ir „Ivi“ (panašias į „Netflix“) ir tiesioginės televizijos kanalus „Rossija 24“, „Pirmąjį kanalą“ bei „Maskva 24“, ir transliuoja filmuotą karo medžiagą iš Ukrainos“, – skelbiama „Twitter“ įraše grupuotės paskyroje, kur pateikiama ir vaizdinė medžiaga.

Filmuotos medžiagos pabaigoje matyti žinutė, kurioje teigiama, kad „paprasti rusai pasisako prieš karą“ – ir raginama, kad rusai pasipriešintų Ukrainos puolimui.

Ukrainos naujienų organizacija „Kyiv Independent“ patvirtino įsilaužimą.

Netrukus po to, kai prasidėjo Rusijos invazija į Ukrainą, hakerių grupuotė pareiškė, kad dalyvauja "kibernetiniame kare prieš Rusijos vyriausybę". Grupė prisiėmė atsakomybę už kelias kibernetines atakas, įskaitant vasario 26 d. įvykdytą oficialios Kremliaus interneto svetainės „nulaužimą“.

Anksčiau šios grupės taikiniais buvo CŽV, Scientologijos bažnyčia ir Islamo valstybė.

Nuo karo pradžios Rusijos vyriausybė sustiprino cenzūrą, slopindama informacijos pateikimą, blokuodama prieigą prie "Facebook" ir pagrindinių užsienio naujienų portalų - bei suimdama šimtus aktyvistų, protestavusių prieš invaziją.

Parengta pagal „Independent“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.