„Samsung“ stabdo produktų siuntimą į Rusiją

„Samsung Electronics“ dėl dabartinių geopolitinių įvykių sustabdė visų savo produktų tiekimą į Rusiją, šeštadienį pranešė bendrovė.

„Samsung Electronics“ dėl dabartinių geopolitinių įvykių sustabdė visų savo produktų tiekimą į Rusiją, šeštadienį pranešė bendrovė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Samsung Electronics“ dėl dabartinių geopolitinių įvykių sustabdė visų savo produktų tiekimą į Rusiją, šeštadienį pranešė bendrovė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2022, 10:56 AM, atnaujinta Mar 7, 2022, 10:58 AM

„Toliau aktyviai stebime šią sudėtingą situaciją, kad nustatytume tolesnius savo veiksmus“, – teigė kompanija.

„Samsung“ atsisakė komentuoti, ar planuoja išvis nutraukti paslaugų teikimą Rusijoje. Tarp produktų, kurių tiekimas buvo sustabdytas, yra išmanieji telefonai, puslaidininkiai ir buitinė elektronika, agentūrai „Bloomberg“ sakė su šiuo klausimu susipažinęs asmuo.

Laivybos kanalai ir skrydžiai į Rusiją buvo sustabdyti po to, kai pasaulinės laivybos bendrovės – tokios kaip MSC ir „Maersk“ – dalyvaudamos sankcijose nusprendė sustabdyti visas operacijas Rusijos uostuose. Pietų Korėjos laivybos bendrovė „Hyundai Merchant Marine“ praėjusią savaitę taip pat nutraukė krovinių gabenimą į Sankt Peterburgą – dėl to tokios bendrovės kaip „Samsung“, LG ir „Hyundai“ nebegali siųsti produktų į Rusiją.

Praėjusį penktadienį Ukrainos vicepremjeras ir skaitmeninės transformacijos ministras Michailas Fiodorovas paragino „Samsung“ laikinai sustabdyti paslaugų ir produktų tiekimą Rusijoje, išsiųsdamas laišką „Samsung“ pirmininko pavaduotojui Hanui Jong-hee.

„Norime, kad taptumėte istorijos dalimi ir padėtumėte mums tokioje nepaprastoje situacijoje“, – sakoma M.Fiodorovo laiške, kurį jis penktadienį paskelbė „Twitter“. „Tikime, kad tokie veiksmai motyvuos Rusijos jaunimą ir aktyvius gyventojus proaktyviai stabdyti gėdingą karinę agresiją. Mums reikia jūsų paramos – 2022 m. šiuolaikinės technologijos yra bene geriausias atsakas tankams, daugkartiniams raketų paleidimo įrenginiams ir raketoms, nukreiptoms į gyvenamuosius rajonus, vaikų darželius ir ligonines. Būkite su Ukraina ir išgelbėkite milijonus nekaltų žmonių gyvybių!“

„Mūsų mintys yra su visais, kurie nukentėjo, o mūsų prioritetas – užtikrinti visų mūsų darbuotojų ir jų šeimų saugumą. Planuojame aktyviai remti humanitarines pastangas visame regione, įskaitant pagalbą pabėgėliams“, – teigiama „Samsung“ pranešime.

Bendrovė skyrė 6 mln. dolerių paramą (įskaitant 1 mln. dolerių buitinės elektronikos gaminiais), taip pat siunčia savanoriškas darbuotojų aukas.

Išmaniųjų telefonų rinkoje Rusijoje pirmaujanti „Samsung“ užima maždaug 26,6 proc. rinkos. 2021 m. „Statecounter“ duomenimis, po jos eina „Apple“ (23 proc.) ir „Xiaomi“ (19,9 proc.).

Ši žinia pasirodė praėjus kelioms dienoms po kelių technologijų bendrovių sprendimų nutraukti paslaugų teikimą Rusijoje, reaguojant į invaziją į Ukrainą.

Praėjusią savaitę „Apple“ paskelbė sustabdžiusi produktų pardavimą Rusijoje. „Microsoft“ taip pat pranešė sustabdžiusi visų naujų produktų ir paslaugų pardavimą Rusijoje.

Parengta pagal „Techcrunch“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.