„TikTok“ Rusijos vartotojams nebeleidžia įkelti naujo turinio

Socialinis tinklas „TikTok“ įspėjo vartotojos, kad dėl draudimo skleisti „melagingą informaciją“ apie Rusijos kariuomenės veiksmus, Rusijoje laikinai nutraukia galimybę transliuoti ir įkelti naują turinį.

Socialinis tinklas „TikTok“ įspėjo vartotojos, kad dėl draudimo skleisti „melagingą informaciją“ apie Rusijos kariuomenės veiksmus, Rusijoje laikinai nutraukia galimybę transliuoti ir įkelti naują turinį.<br>123rf nuotr.
Socialinis tinklas „TikTok“ įspėjo vartotojos, kad dėl draudimo skleisti „melagingą informaciją“ apie Rusijos kariuomenės veiksmus, Rusijoje laikinai nutraukia galimybę transliuoti ir įkelti naują turinį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2022, 9:15 AM, atnaujinta Mar 7, 2022, 10:58 AM

„Atsižvelgdami į naująjį Rusijos „netikrų naujienų“ įstatymą, neturime kito pasirinkimo, kaip tik sustabdyti tiesiogines transliacijas ir naujų vaizdo įrašų įkėlimą, kol apsvarstysime šio įstatymo poveikį mūsų saugumui. Tai neturės įtakos programėlėje teikiamai žinučių siuntimo paslaugai“, – rašoma „Twitter“ žinutėje.

„TikTok“ – tai kūrybiškumo ir pramogų platforma, kuri karo metu, kai žmonės susiduria su didžiule tragedija ir izoliacija, gali tapti palengvėjimo ir žmogiško bendravimo šaltiniu. Vis dėlto mūsų darbuotojų ir vartotojų saugumas išlieka svarbiausiu mūsų prioritetu“, – teigė bendrovė.

Kovo 4 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įstatymą, kuriuo nustatomos baudžiamosios sankcijos (iki 15 metų laisvės atėmimo) už klaidinančios informacijos apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų veiksmus skleidimą. Dėl to nemažai užsienio žiniasklaidos priemonių sustabdė savo veiklą Rusijoje. Kai kurios Rusijos žiniasklaidos priemonės nusprendė atsisakyti karinės operacijos nušvietimo, rašo kommersant.ru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.