Pranešama, kad garsusis karinis rusų laivas nuplaukė ten, kur ir buvo pasiųstas Papildyta: vėliau paaiškėjo, kad laivas buvo klaidingai identifikuotas

Ukrainos naujienų šaltinis liveuamap.com skelbia, kad remiantis pirminiais duomenimis, patrulinis laivas „Vasilijus Bykovas“, išgarsėjęs tuo, kaip į jo kvietimą pasiduoti sureagavo Ukrainos pasieniečiai Gyvačių saloje, praėjusią naktį netoli Odesos buvo pašautas ukrainiečių raketine sistema „Grad“.

 Patrulinis laivas „Vasilijus Bykovas“, išgarsėjęs tuo, kaip į jo kvietimą pasiduoti sureagavo Ukrainos pasieniečiai Gyvačių saloje, praėjusią naktį netoli Odesos buvo pašautas ukrainiečių raketine sistema „Grad“.<br> Ukrainos karinių jūrų pajėgų nuotr.
 Patrulinis laivas „Vasilijus Bykovas“, išgarsėjęs tuo, kaip į jo kvietimą pasiduoti sureagavo Ukrainos pasieniečiai Gyvačių saloje, praėjusią naktį netoli Odesos buvo pašautas ukrainiečių raketine sistema „Grad“.<br> Ukrainos karinių jūrų pajėgų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2022, 6:24 PM, atnaujinta Apr 15, 2022, 8:55 AM

Šią informaciją paskelbė karybos analitikas, vieno didžiausių labdaros fondo, skirto pagalbai Ukrainos pajėgoms „Повернись живим“/„Come back alive“ (liet. „Sugrįžk gyvas“) direktorius Tarasas Chmutas (2015-2017 m. pats tarnavęs Ukrainos laivyne). Jo teigimu, ši informacija paremta pirmine Ukrainos karinių jūrų pajėgų vadovybės informacija.

Ši informacija kol kas dar nėra patvirtinta oficialiai.

Kiti (taip pat dar nepatvirtinti) šaltiniai teigia, „Bykovas“ buvo apšaudytas ne atsitiktinai, bet planinės jūrų operacijos metu. Dieną prieš tai du ukrainiečių kateriai įviliojo Bykovą į ukrainiečių artilerijos brigadai tinkamą apšaudymo poziciją.

Teigiama, kad operacijos metu vienas ukrainiečių kateris nuskendo, dalis įgulos žuvo.

Kai kurių šaltinių teigimu, „Vasilijus Bykovas“ taip pat nuskendo. Oficialiai patvirtintos informacijos apie tai nėra.

„Vasilijus Bykovas“ priklauso vadinamajam „projektui 22160“ – tai Rusijos kariniam jūrų laivynui statomų didelių patrulinių laivų serija. Šie laivai pirmiausia skirti patruliavimui, stebėjimui ir apsaugai atvirose ir uždarose jūrose.

Pirmasis laivas buvo pastatytas 2014 m. vasarį, ir iki 2016 m. gruodžio buvo pastatyti penki tokie laivai. 2018 m. gruodį pirmasis šios serijos laivas prisijungė prie Rusijos karinių jūrų pajėgų.

Pirmadienio vakarą Ukrainos karinės pajėgos oficialiai paskelbė, kad laivas nuskendo. Daugiau apie  šią karinę jūrų operaciją galima rasti čia.

Vis dėlto, 2022 m. kovo 16 d. „Vasilijus Bykovas“ buvo pastebėtas grįžtantis į Rusijos Juodosios jūros laivyno karinę bazę Sevastopolyje be jokių matomų pažeidimų. „The Drive“ teigimu, su Moldovos vėliava plaukiojantį tanklaivį „MV Millennial Spirit“, kuris vis dar degė po to, kai į jį 2022 m. vasario 25 d. Južne atsitrenkė Rusijos karo laivas, Ukrainos pareigūnai galėjo klaidingai interpretuoti kaip „Vasilijų Bykovą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.