Portalas lrytas.lt neribotam laikui išjungia komentavimo galimybę prie visų publikacijų

Rusijos prieš Ukrainą vasario 24-osios paryčiais pradėtas karas pakeitė daugelio šalių gyventojų kasdienybę. Rusijos agresija ir žiaurumas sukėlė didžiulį nerimą, bet tuo pačiu, paskatino kaip niekad susitelkti. Ukrainą krečiantys įvykiai neabejotinai pakeitė žiniasklaidos ir portalo lrytas.lt redakcijos darbą.

Vykstant Rusijos karui Ukrainoje portalas lrytas.lt išjungia galimybę komentuoti straipsnius.<br> T.Bauro nuotr.
Vykstant Rusijos karui Ukrainoje portalas lrytas.lt išjungia galimybę komentuoti straipsnius.<br> T.Bauro nuotr.
Vykstant Rusijos karui Ukrainoje portalas lrytas.lt išjungia galimybę komentuoti straipsnius.<br> T.Bauro nuotr.
Vykstant Rusijos karui Ukrainoje portalas lrytas.lt išjungia galimybę komentuoti straipsnius.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 8, 2022, 11:12 AM

Todėl operatyvus ir objektyvus informacijos pateikimas tapo svarbus kaip niekada. Suprasdami to reikšmę ir informacijos sklaidos būtinybę, portalo lrytas.lt žurnalistai pastarosiomis savaitėmis darbą kasdien pradeda ir baigia paryčiais.

„Šių tikrai neeilinių ir baisių įvykių kontekste dar labiau vertinamas objektyvios ir operatyvios informacijos poreikis visuomenėje, todėl darėme ir darome viską, kad įvykiai Ukrainoje būtų nušviesti kaip įmanoma plačiau ir išsamiau. Iš savo skaitytojų ir žiūrovų juntame didžiulį informacijos poreikį, todėl dirbame daug ir atsakingai“, – sako portalo lrytas.lt direktorius ir redaktorius Tautvydas Mikalajūnas.

Rusijos karas prieš Ukrainą sukėlė ne tik didžiulį visuomenės susidomėjimą, tačiau ir viešojoje erdvėje pratrūkusį dezinformacijos srautą. Į tai šalies žiniasklaida reagavo labai greitai ir vieningai – jau pirmąją karo Ukrainoje dieną prie tekstų apie šiuos įvykius išjungė galimybę komentuoti. Tačiau lrytas.lt redakcija nusprendė žengti dar vieną žingsnį.

„Prasidėjus karui Ukrainoje pamatėme, kad dezinformacijos, melagienų ir Kremliaus skleidžiamos propagandos srautas randa ir patį mažiausią plyšį, todėl nusprendėme užkirsti kelią ir tam. Todėl nuo šiandien neribotam laikui stabdome galimybę komentuoti prie absoliučiai visų portalo lrytas.lt straipsnių“, – sako T.Mikalajūnas.

Jau kurį laiką prie lrytas.lt straipsnių, susijusių su įvykiais Ukrainoje, redakcijos sprendimu, negalima komentuoti ne tik portale, bet ir portalo paskyroje „Facebook“.

„Darome absoliučiai viską, kas nuo mūsų priklauso, kad sustabdytume dezinformacijos srautą. Tai mūsų, kaip atsakingo žiniasklaidos kanalo, pareiga ir atsakomybė“, – sako T. Mikalajūnas. 

Šie įvykiai tapo iššūkiu ne tik redakcijos žurnalistams, bet ir portalo IT skyriui. Praėjusios savaitės pabaigoje lrytas.lt užfiksavo dvi kibernetines atakas, vykdytas iš Baltarusijos.

Tai buvo vadinamosios DDoS (angl. distributed denial of service) atakos, kai dirbtinai sukuriamas padidintas srautas į svetainę, tikintis kad ji neatlaikys krūvio ir nebegalės aptarnauti lankytojų. Tačiau IT komanda užkirto kelią didesniems trikdžiams.

Tyrimų bendrovės „Gemius“ duomenimis, naujienų portalą lrytas.lt vasarį kasdien skaitydavo po 500 tūkst. unikalių vartotojų, o per visą mėnesį portale apsilankė daugiau nei 1,2 mln., skaitytojų.

„Toks skaitytojų srautas šių įvykių kontekste dar labiau įpareigoja atsakingai ir informatyviai pateikti naujienas apie Ukrainą ir žmonių kovą su agresoriumi“, – sako T.Mikalajūnas.

Didžiausias redakcijos dėmesys skirtas Rusijos karo Ukrainoje nušvietimui, tačiau milžiniškame naujienų sraute yra vietos ir pozityvioms naujienoms ir bent truputį nuotaiką praskaidrinantiems pavasariškiems projektams.

Be to, į eterį sugrįžo skaitytojų pamėgta laida „Sveikatos ekspertai“, taip pat kartu su Odontologų rūmais pristatyta nauja edukacinė laida „Odontologai pataria“. „Lietuvos rytas“ ir lrytas.lt vasarį išleido naują priedą „Verslo pulsas“, kuris parengtas bendradarbiaujant su verslo organizacijomis ir įmonėmis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.