Ukrainiečiai sukūrė specialų žemėlapį, prašo jį parodyti Rusijos gyventojams

Ukrainiečiai šiomis dienomis pradėjo projektą „Карта мира“ („Pasaulio žemėlapis“ arba „Taikos žemėlapis“ – nes rusų kalboje „pasaulis“ ir „taika“ rašomi vienodai).

 Tikri, patvirtinti duomenys apie visus karinės operacijos dalyvius talpinami į Ukrainos ir Rusijos žemėlapį.<br> Ekrano nuotr.
 Tikri, patvirtinti duomenys apie visus karinės operacijos dalyvius talpinami į Ukrainos ir Rusijos žemėlapį.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2022, 12:03 PM, atnaujinta Mar 9, 2022, 12:18 PM

Tikri, patvirtinti duomenys apie visus karinės operacijos dalyvius talpinami į Ukrainos ir Rusijos žemėlapį. Šiuo metu jame yra daugiau kaip 1000 faktų: nuotraukų, vaizdo įrašų, specialiųjų duomenų, technologijų ir informacijos apie vietovę identifikavimą.

Kasdien duomenų bazę atnaujina dešimtys savanorių.

Šio projekto autoriai specialiai nevadina karo „karu“, nenaudoja agresyvios retorikos – taip daroma bandant pasiekti Rusijos auditoriją.

„Norime pasiekti kuo daugiau žmonių Jekaterinburge ir Voroneže, Permėje ir Volgograde bei kituose Rusijos miestuose, – rašo projekto kūrėjai. – Tiesa yra galingiausias mūsų laikų ginklas. Taigi, projekto tikslas – pakviesti rusus tiesiog užeiti į šią svetainę. Tad prašome pasidalyti ja su savo giminaičiais rusais, net jei jie su jumis nebendrauja“ – rašo projekto kūrėjai.

Jų teigimu, toks komunikacijos nebuvimas yra ir didele psichologinė problema: esama atvejų, kad šeimos nariai nesusikalba tarpusavyje – ir tai yra didelė drama.

„Štai kodėl šis projektas pavadintas pasaulio žemėlapiu. Nes pasaulio ateitis bus nulemta Ukrainoje. Tai kova už pasaulį ir už taiką – visomis šio žodžio reikšmėmis“ – teigia projekto autoriai.

Žemėlapio adresas: karta-mira.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.