„PlayStation“ ir „Nintendo“ stabdo tiekimą į Rusiją

„PlayStation“ ir „Nintendo“ stabdo tiekimą į Rusiją, ketvirtadienį pranešė Japonijos žaidimų milžinės, vis daugiau tarptautinių prekių ženklų nutraukiant veiklą šalyje po Maskvos invazijos į Ukrainą.

„PlayStation“ ir „Nintendo“ stabdo tiekimą į Rusiją, ketvirtadienį pranešė Japonijos žaidimų milžinės, vis daugiau tarptautinių prekių ženklų nutraukiant veiklą šalyje po Maskvos invazijos į Ukrainą.<br>A. Rutkausko nuotr.
„PlayStation“ ir „Nintendo“ stabdo tiekimą į Rusiją, ketvirtadienį pranešė Japonijos žaidimų milžinės, vis daugiau tarptautinių prekių ženklų nutraukiant veiklą šalyje po Maskvos invazijos į Ukrainą.<br>A. Rutkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2022, 9:55 AM

„Sony Group“, kuriai priklauso „PlayStation“, pareiškime nurodė, kad jos vaizdo žaidimų padalinys „prisijungia prie pasaulinės bendruomenės, raginančios pasiekti taiką Ukrainoje“.

„Sustabdėme visas programinės ir techninės įrangos siuntas, „Gran Turismo 7“ paleidimą ir „PlayStation Store“ veiklą Rusijoje,“ – sakoma pranešime.

Technologijų ir pramogų konglomeratas taip pat pranešė, kad paaukojo 2 mln. dolerių JT pabėgėlių agentūrai ir „Gelbėkit vaikus“, kad „paremtų šios tragedijos aukas“.

Vis daugiau tarptautinių įmonių, nuo „McDonald's“ iki „Adidas“ ir „Samsung“, visiškai arba iš dalies sustabdė verslą.

Vienos minėjo tiekimo grandinių sutrikimus, o kitos šį žingsnį tiesiogiai siejo su pasipiktinimu dėl prezidento Vladimiro Putino sprendimo pasiųsti karius į Ukrainą.

„Nintendo“ atstovas spaudai naujienų agentūrai AFP teigė, kad Kiote įsikūrusi bendrovė, kurianti populiarią „Switch“ konsolę, „kol kas sustabdo“ visų prekių siuntimą į Rusiją, tačiau nepateikė išsamios informacijos nuo kada ar iki kada stabdo siuntimus.

„Priežastys yra dvi. Viena – mūsų elektroninė parduotuvė [Rusijoje] sustojo nuo kovo 4 dienos, nes mokėjimų tiekėjas sustabdė operacijas rubliais. Kita – logistikos sutrikimai,“, – teigė bendrovės atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.