Parodė, kas po rusų atakos liko iš didžiausio pasaulyje lėktuvo

Vasario 27 d. Ukrainos pareigūnai atskleidė, kad didžiausią pasaulyje lėktuvą sunaikino įsiveržusios Rusijos pajėgos. Internete pasipylė spėlionės, ar lėktuvas tikrai sunaikintas. Neseniai pasirodžiusioje filmuotoje medžiagoje matyti angare sudegusio „An-225 Mriya“ liekanos.

 Ukrainos pareigūnai atskleidė, kad didžiausią pasaulyje lėktuvą sunaikino įsiveržusios Rusijos pajėgos.<br> 123rf nuotr.
 Ukrainos pareigūnai atskleidė, kad didžiausią pasaulyje lėktuvą sunaikino įsiveržusios Rusijos pajėgos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2022, 9:15 PM

Filmuotą medžiagą pateikė Rusijos valstybinis televizijos kanalas – reporteriai buvo nuvykę į netoli Kijevo esantį Antonovo oro uostą.

Devintajame dešimtmetyje sukurtas „Antonov AN-225 Mriya“ (išvertus reiškia „svajonė“ arba „įkvėpimas“) buvo sovietų strateginis krovininis lėktuvas, kuriam priklausė ilgiausių sparnų ir sunkiausio kada nors pagaminto lėktuvo titulai. Ukrainoje jis buvo laikomas laisvės simboliu, taip pat sulaukė didelio pasaulio aviacijos entuziastų dėmesio.

Prasidėjus konfliktui, pasirodė ir pranešimai apie angare, kuriame, kaip manoma, ir buvo laikomas „AN-225“, kilusį didžiulį gaisrą. Pradėta spėlioti, ar tuo metu angare buvo didysis lėktuvas.

Užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba „Twitter“ platformoje patvirtino, jog lėktuvas tikrai buvo sunaikintas, o valstybinė gynybos bendrovė „Ukroboronprom“, valdanti „Antonov“, šį teiginį parėmė.

Parengta pagal „IFL Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.