Spręsti Černobylio atominės elektrinės problemą ėmėsi A. Lukašenka

Baltarusijos specialistai užtikrins elektros energijos tiekimą Rusijos karių užgrobtai Černobylio atominei elektrinei. Apie tai Aleksandras Lukašenka pranešė kovo 10 d. susitikime su Gynybos ministerijos vadovybe, praneša „Zerkalo“.

 A. Lukašenka nurodė Baltarusijos specialistams užtikrinti elektros energijos tiekimą Černobylio atominei elektrinei.<br> 123rf nuotr.
 A. Lukašenka nurodė Baltarusijos specialistams užtikrinti elektros energijos tiekimą Černobylio atominei elektrinei.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2022, 5:41 PM

Kovo 9 d. A. Lukašenka su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu aptarė padėtį Černobylio atominėje elektrinėje.

„Mes galime patys įsitikinti, ir jų duomenys sutampa su mūsų duomenimis: elektros energijos tiekimas į Černobylio elektrinę buvo nutrauktas. Jūs puikiai suprantate, kad elektrinė pati gamina elektros energiją, bet ir daug jos sunaudoja darbui“, – Aleksandrą Lukašenką pacitavo spaudos tarnyba.

A. Lukašenka nurodė Baltarusijos specialistams užtikrinti elektros energijos tiekimą Černobylio atominei elektrinei.

Primename, kad šiuo metu Černobylio teritoriją kontroliuoja Rusijos kariai, kurie ją užėmė po invazijos į Ukrainą.

Anksčiau „Ukrenergo“ teigė, kad Černobylio atominė elektrinė ir Slavutičiaus miestas dėl Rusijos kariuomenės veiksmų buvo visiškai atjungti nuo elektros energijos, o dėl karo veiksmų elektros energijos tiekimo atkurti neįmanoma.

Tuo pat metu stočiai labai reikia elektros energijos. Visų pirma nuo to priklauso panaudoto branduolinio kuro saugyklos aušinimo sistemos veikimas, kuriam sutrikus branduolinio kuro rinklės galėtų prarasti vientisumą ir į aplinką galėtų patekti radionuklidų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.