Rusijos kibergynyba praranda smegenis

Rusijos kibernetinio saugumo startuoliai fiksuoja darbuotojų nutekėjimą į užsienį. Trečdalis tokių įmonių nori pasitraukti iš verslo – bet šiek tiek daugiau nei 70 proc. vis dar planuoja plėtoti veiklą šalyje – nes mano, kad sankcijos padės augti rinkai ir paskatins naujų pasaulinio lygio vietinių sprendimų atsiradimą, rašo kommersant.ru.

 Rusijos kibernetinio saugumo startuoliai fiksuoja darbuotojų nutekėjimą į užsienį.<br> 123rf iliustr.
 Rusijos kibernetinio saugumo startuoliai fiksuoja darbuotojų nutekėjimą į užsienį.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2022, 4:09 PM

Tačiau, pasak pagrindinių rinkos dalyvių, pradedančiosioms įmonėms bus nelengva konkuruoti net ir po to, kai iš rinkos pasitrauks Vakarų bendrovės. Pasak ekspertų, pagrindinių specialistų perkėlimą gali riboti pramonės specifika, dėl kurios Vakaruose dirbantys Rusijos darbuotojai gali išlikti skeptiškais.

„Skolkovo“ fondo atstovai „Kommersant“ nurodė, kad informacinio saugumo startuoliai pranešė apie padidėjusį „protų nutekėjimą“ į užsienį. Fondas kartu su „Rostelecom-Solar“ atliko kovo 10 d. vykusios konferencijos „Security Startup Welcome Day“ dalyvių apklausą.

Remiantis apklausos rezultatais, 72 proc. startuolių vis dar planuoja plėtoti verslą Rusijoje, o projektai, kurie iš pradžių orientavosi į Vakarų rinką, gali persiorientuoti į Rusijos ir Azijos rinkas.

Kiek mažiau nei trečdalis respondentų norėtų perkelti savo projektus į užsienį, o apie 11 proc. nemato galimybių tęsti veiklos Rusijoje.

Rašoma, kad liekantys startuoliai mano, kad didžiųjų Vakarų žaidėjų pasitraukimas ir susidaręs technologinis vakuumas bei didelė vietinių sprendimų paklausa padės kibernetinio saugumo srities įmonėms, o „smarkiai išaugęs“ atakų skaičius taps galimybe patobulinti technologiją ir padaryti ją konkurencingą pasauliniu mastu.

Vasario 24 d. Rusijai pradėjus karo veiksmus Ukrainoje, iš Rusijos išvyko daug specializuotų įmonių. Pavyzdžiui, JAV tinklo saugumo sprendimų teikėja „Fortinet“, Slovakijos antivirusinės programinės įrangos kūrėja ESET, Čekijos bendrovė „Avast“ ir JAV bendrovė „NortonLifeLock Inc.“. Pasak pikabu.ru, savo biurą Rusijoje uždarė ir amerikiečių „Forcepoint“ („Websense“), kuri specializuojasi įmonių duomenų apsaugos srityje.

Pradedančiosioms informacijos saugumo bendrovėms bus sunku įsitvirtinti rinkoje, nes „šioje srityje reikia tam tikro pasitikėjimo tarp kliento ir IS paslaugų teikėjo, todėl naujokams sunku iš karto pasiekti puikių rezultatų“, – sako „Security Code“ komercijos direktorius Fedoras Dbaras.

Parengta pagal kommersant.ru

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas