„Anonymous“ įsilaužė į Rusijos atominės energetikos bendrovės „Rosatom“ svetainę

„Anonymous“ įsilaužė į Rusijos bendrovės, kuri, kaip įtariama, valdo Rusijos užgrobtą Ukrainos atominę elektrinę, svetainę, ją apgadino ir gavo prieigą prie gigabaitų duomenų, kuriuos paviešino.

 „Anonymous“ įsilaužė į Rusijos bendrovės, kuri, kaip įtariama, valdo Rusijos užgrobtą Ukrainos atominę elektrinę, svetainę, ją apgadino ir gavo prieigą prie gigabaitų duomenų, kuriuos paviešino.<br> 123rf iliustr., ekrano nuotr., lrytas.lt mont.
 „Anonymous“ įsilaužė į Rusijos bendrovės, kuri, kaip įtariama, valdo Rusijos užgrobtą Ukrainos atominę elektrinę, svetainę, ją apgadino ir gavo prieigą prie gigabaitų duomenų, kuriuos paviešino.<br> 123rf iliustr., ekrano nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2022, 10:35 AM, atnaujinta Mar 16, 2022, 10:39 AM

Sekmadienį „Anonymous“ atstovas „Taiwan News“ pranešė, kad grupuotė įsilaužė į Rusijos valstybinės atominės energetikos bendrovės „Rosatom“ interneto svetainę. Kovo 4 d. Rusijos pajėgos perėmė Ukrainos Zaporožės atominės elektrinės kontrolę, o kovo mėnesį po apšaudymo užsidegė vienas komplekso pastatas, sukeldamos visuotinį susirūpinimą dėl galimos branduolinės avarijos.

Šeštadienį, kovo 12 d. Ukraina pranešė Tarptautinei atominės energijos agentūrai (TATENA), kad Rusija planuoja perimti visišką elektrinės kontrolę. Nors Rusija šį kaltinimą paneigė, teigiama, kad penktadienį (kovo 11 d.) į Zaporožę atvykę „Rosatom“ pareigūnai tvirtino, jog elektrinė dabar priklauso jų įmonei, pranešė Ukrainos valstybinė branduolinės energetikos bendrovė „Energoatom“.

„Anonymous“ atstovas „Taiwan News“ sakė, kad „Rosatom“ buvo užvaldyta vardan Ukrainos“ ir pateikė nuorodas į „Rosatom“, Rusijos atominių elektrinių operatorių „Rosenergoatom“ ir Visos Rusijos atominių elektrinių eksploatavimo mokslinių tyrimų institutą (VNIIAES). Kiekvienoje iš šių trijų svetainių buvo pridėtas naujas HTML puslapis, kurio pavadinimas – „fckptn“.

Grupuotė taip pat pažadėjo pasidalyti „keliais gigabaitais duomenų“ ir saugumo informacija apie bendrovę. Antradienį (kovo 15 d.) buvo paviešinti pirmieji 124 megabaitai duomenų iš „Rosatom“ interneto svetainės.

Paklaustas, kokie duomenys buvo pagrobti, „Anonymous“ atstovas atsakė, kad tai buvo „Rosatom“ tinklo failų pavyzdžiai, vartotojų lentelės iš duomenų bazės ir vidinio tinklo naudotojų prisijungimo duomenys. Nuo antradienio matomas tik pagrindinis „Rosatom“ tinklalapis – likusi tinklalapio dalis neprieinama.

„Anonymous“ pabrėžia, kad jų veiksmai nukreipti į svetainę, bet ne branduolinės įrangos valdymą. Grupuotė teigia niekada nesiimsianti veiksmų, kurie galėtų sukelti pavojų gyvybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.