Sugavo meluojant? Pateikė įrodymus, kad skelbdamas grasinimą R. Kadyrovas Ukrainoje nebuvo

„Ukrainskaja pravda“ patikrino Čečėnijos Respublikos vadovo Ramzano Kadyrovo telefono duomenis ir patvirtino, kad pastarąją savaitę jo Ukrainoje nebuvo .

 Reuters / Scanpix nuotr.
 Reuters / Scanpix nuotr.
 R. Kadyrovo žinutė.<br> „Ukrainskaja pravda“ iliustr.
 R. Kadyrovo žinutė.<br> „Ukrainskaja pravda“ iliustr.
 R. Kadyrovo telefono duomenys.<br> „Ukrainskaja pravda“ iliustr.
 R. Kadyrovo telefono duomenys.<br> „Ukrainskaja pravda“ iliustr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 16, 2022, 5:23 PM

Kovo 13 d. Rusijos „Telegram“ kanaluose pasirodė informacija, kad Ramzanas Kadyrovas buvo Ukrainoje ir susitiko su čečėnų pajėgomis, dalyvaujančiomis kare prieš Ukrainą. Propagandistai paskelbė vaizdo įrašą, iš kurio padarė išvadą, kad R. Kadyrovas buvo už 7 kilometrų nuo Ukrainos sostinės.

Į šiuos pranešimus Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius sureagavo taip: „Dabar tikrinama informacija, ar ji teisinga, ar ne – bet yra informacijos, kad jis vakar buvo pastebėtas Grozne (Čečėnijos sostinėje, red. past.). Tačiau per dieną galima atsirasti ir prie Kijevo. Vis dėlto jo pasirodymas nieko nesprendžia. Jei informacija pasitvirtins, jį sunaikinsime. Jei informacijos nepasitvirtins, sunaikinsime jį kitą kartą“.

Į tai Ramzanas Kadyrovas iš karto atsakė: „Kodėl „jeigu“? Ar jūs nematėte filmuotos medžiagos, ar turiu belstis į jūsų duris?“

Vėliau po vidurnakčio, jau kovo 14 d., R.Kadyrovas savo „Telegram“ kanale paskelbė vaizdo įrašą ir nurodė, kad jis buvo nufilmuotas Gostomelyje, kuris yra už 25 km nuo Kijevo.

Jis taip pat pridūrė: „Jūsų žvalgyba šlubuoja. Vaizdo įraše matote mus Gostomelyje. Anądien buvome maždaug už 20 km nuo jūsų, Kijevo naciai, o dabar – dar arčiau, ir atspėkite, kaip arti priartėjome. Leiskite įpinti intrigą: gal mes jau esame Kijeve ir tik laukiame tinkamos komandos?“

Ukrainos saugumo tarnybos šaltinių duomenimis, R.Kadyrovas naudojasi dviem telefono numeriais. Ukrainos mobiliojo ryšio operatorių duomenimis, šie R.Kadyrovo numeriai per pastarąsias 7 dienas nebuvo prisijungę prie Ukrainos tarptinklinio ryšio bokštų.

Naudodamiesi vieša interneto paslauga, „Ukrainskaja pravda“ pabandė sužinoti adresą, šalį ir miestą, kuriame yra R. Kadyrovo telefono numeris. Ši paslauga sukuria nuorodą, pagal kurią galima nustatyti telefono lokaciją, kai tik jos gavėjas spusteli atsiųstą nuorodą. Tokiu atveju vartotojas net nieko nesužino – nes nuoroda nukreipia jį į įprastą nuorodoje pateiktą svetainę.

„Ukrainskaja pravda“ parašė R.Kadyrovui žinutę per „Telegram“, prisistatė „RIA Novosti“ žurnalistu ir pridėjo nuorodą į straipsnį būtent tą dieną, kai, pasak R.Kadyrovo, jis buvo Ukrainoje ir netoli Kijevo.

Paslauga nustatė tokią R Kadyrovo geografinę buvimo vietą: Rusijos Federacija, Grozno miestas.

Pasak „Ukrainskaja pravda“, tokie R.Kadyrovo telefono duomenys įrodo, Čečėnijos lyderis savo pareiškime apie tai, kad kovo 13 d. neva buvo netoli Kijevo, melavo.

Kovo 15 d. R.Kadyrovas savo „Telegram“ kanale paskelbė vaizdo įrašą, kuriame jis jau yra Čečėnijoje.

Parengta pagal „Ukrainskaja pravda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.