„Netflix“ testuoja mokestį abonentams, kurie dalinasi paskyra su kitais asmenimis

„Netflix“ trečiadienį pranešė testuojanti mokestį abonentams, kurie dalijasi savo paskyromis su asmenimis, negyvenančiais tame pačiame namų ūkyje.

„Netflix“ trečiadienį pranešė testuojanti mokestį abonentams, kurie dalijasi savo paskyromis su asmenimis, negyvenančiais tame pačiame namų ūkyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Netflix“ trečiadienį pranešė testuojanti mokestį abonentams, kurie dalijasi savo paskyromis su asmenimis, negyvenančiais tame pačiame namų ūkyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2022, 12:09 PM

JAV įsikūrusi srautinės televizijos transliuotoja iki šiol nedraudė naudotojams dalytis prieiga prie paskyros su šeimos nariais ar draugais, tačiau bendrovė neseniai pastebėjo, kad naujų abonentų skaičiaus augimas pradėjo lėtėti, tuo tarpu konkurencija rinkoje išaugo.

Artimiausiomis savaitėmis „Netflix“ savo abonentams Čilėje, Kosta Rikoje ir Peru pasiūlys galimybę įtraukti į savo paskyras iki dviejų asmenų už 2–3 JAV dolerių mėnesinį mokestį, paaiškino „Netflix“ produktų inovacijų direktorė Chengyi Long.

„Pripažįstame, kad žmonės turi daugybę pramogų pasirinkimų, todėl norime užtikrinti, kad visos naujos funkcijos būtų lanksčios ir naudingos nariams, kurių abonementai finansuoja mūsų puikią televiziją ir filmus,“ – tinklaraščio įraše parašė Chengyi Long.

Pasak jos, bendrovė ieško būdų, kaip abonentai galėtų dalytis savo paskyra „už savo namų ribų <...> kartu sumokėdami šiek tiek daugiau“.

„Netflix“ teigė, kad leis žmonėms, jau besidalijantiems paskyromis, perkelti profilio ir žiūrėjimo istorijos informaciją į naujas antrines paskyras.

Chengyi Long teigė, kad bendrovė išnagrinės naujojo modelio naudingumą trijose šalyse, prieš pradėdama pakeitimus kituose regionuose.

„Netflix“, kurios prenumeratorių bazė sparčiai augo pandemijos metu, kai žmonės buvo priversti likti namuose, praėjusius metus užbaigė turėdama 221,8 mln. prenumeratorių ir šiek tiek nepasiekdama tikslinio lygio.

Pirmąjį 2022 metų ketvirtį pokyčių į geresnę pusę nestebima, o naujausioje „Netflix“ pajamų ataskaitoje teigiama, kad įmonė tikisi pritraukti tik 2,5 mln. naujų prenumeratorių šį ketvirtį.

Dauguma iš praėjusių metų pabaigoje prisijungusių naujų 8,3 mln. prenumeratų gyvena už Šiaurės Amerikos ribų.

Neseniai „Netflix“ paskelbė apie prenumeratos kainų šuolius Jungtinėse Valstijose – pagrindinis paslaugų paketas dabar kainuoja 9,99 JAV dolerio, o brangiausias –19,99 JAV dolerio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.