Medijų ir informacinio raštingumo stiprinimui bibliotekoms skirta 100 tūkst. eurų

Stiprinant gyventojų medijų ir informacinio raštingumo veiklas, Kultūros ministerija bibliotekoms skirs 100 tūkst. eurų.

Medijų ir informacinio raštingumo stiprinimui bibliotekoms skirta 100 tūkst. eurų. <br> 123rf nuotr.
Medijų ir informacinio raštingumo stiprinimui bibliotekoms skirta 100 tūkst. eurų. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-17 09:30

Kaip ketvirtadienį informavo ministerija, ministro sudaryta darbo grupė, koordinuojanti gyventojų medijų ir informacinio raštingumo kompetencijų ugdymo veiklas bibliotekose, parengė 2022 metų veiksmų plano projektą. Šio plano veikloms ir skirtas 100 tūkst. eurų finansavimas.

Šiemet numatoma parengti medijų ir informacinio raštingumo (MIR) programą ir metodiką, sukurti MIR platformą interneto svetainės bibliotekavisiems.lt pagrindu, suformuoti regioninius konsultantų tinklus gyventojų MIR kompetencijoms ugdyti.

Šių metų rudenį taip pat bus organizuojami UNESCO pasaulinės medijų ir informacinio raštingumo savaitės renginiai Lietuvoje. Jaunimo kritiniam mąstymui ugdyti numatoma sukurti stalo žaidimą „Populistas“.

Įgyvendinant šias veiklas dalyvaus apskričių ir savivaldybių viešosios bibliotekos, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos bibliotekininkų draugija ir asociacijos, prisidės akademinės bibliotekos bei nevyriausybinės organizacijos.

Darbo grupė parengė rekomendacijas ir dėl MIR mokymo turinio. Siūloma į gyventojų mokymo programą įtraukti šias visuomenei aktualias temas: informacijos ir paieškos strategijos, medijų įvairovė ir prieigos būdai, informacijos vertinimas ir atranka, žalingos informacijos rūšys ir atpažinimo būdai, etiškas ir legalus informacijos naudojimas ir kūrimas, saugumas internete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.