Britanija atšaukė Rusijos propagandinės televizijos RT licenciją

Jungtinė Karalystė atšaukė licenciją transliuoti šalyje Rusijos valstybinei televizijai RT, plečiant atsakomąsias priemones Maskvai dėl jos invazijos į Ukrainą.

 Jungtinė Karalystė atšaukė licenciją transliuoti šalyje Rusijos valstybinei televizijai RT.<br> 123rf nuotr.
 Jungtinė Karalystė atšaukė licenciją transliuoti šalyje Rusijos valstybinei televizijai RT.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 11:41 AM

Britanijos transliuotojų priežiūros institucija „Ofcom“ „šiandien atšaukė RT licenciją transliuoti JK. Sprendimas įsigalioja nedelsiant“, sakoma agentūros pranešime. „Ofcom“ pridūrė nemanant, jog RT, laikomai Kremliaus propagandos ruporu, toliau veikti šalyje būtų „derama ir teisinga“.

Panašus draudimas anksčiau šį mėnesį buvo įvestas Europos Sąjungoje, Vakarų valstybėms siekiant nubausti Rusiją už karą Ukrainoje.

Prokremliško kanalo transliacijos Britanijoje pastarosiomis savaitėmis nutrūko dėl ES veiksmų, nes Britanijos kabelinės televizijos tinklai RT signalą gauna per Europoje įsikūrusias ryšių palydovų bendroves.

Tačiau „Ofcom“ RT licenciją panaikino tik penktadienį.

Priežiūros tarnybos pranešime sakoma, kad šis sprendimas buvo priimtas vykdant 29 tyrimus dėl „nešališkumo RT žiniose ir nušviečiant aktualias naujienas apie Rusijos invaziją Ukrainoje“.

„Mūsų nuomone, problemų, iškilusių per labai trumpą laiką, apimtis ir potencialiai rimtas pobūdis kelia didelį susirūpinimą“, – pridūrė „Ofcom“ ir atkreipė dėmesį, kad RT ir anksčiau ne kartą buvo iškilę problemų dėl transliuotojams keliamų reikalavimų nesilaikymo.

Už ankstesnius nešališkumo principo pažeidimus „Ofcom“ skyrė RT 200 tūkst. svarų (238 tūkst. eurų) bauda.

Tačiau kai kurie baiminasi, kad atšaukus RT licenciją Kremlius gali imtis atsakomųjų veiksmų prieš Rusijoje tebeveikiančius Britanijos transliuotojus, įskaitant BBC ir „Sky News“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.