Kokį telefoną naudoja Volodymyras Zelenskis?

Nuo tada, kai Vladimiras Putinas vasario 24 d. įsakė įsiveržti į Ukrainą, Volodymyras Zelenskis yra Rusijos taikinys numeris vienas. Tačiau prezidentas, kuris nuo to laiko vilki karinę aprangą, ne tik parodė, kad neketina palikti Kijevo ir lieka su savo žmonėmis – bet ir juda po miestą.

 CNN duomenimis, telefonas, kuriuo naudojosi abu Ukrainos vadovai, siekdami išvengti Rusijos sekimo ir kibernetinių atakų, gali būti „Iridium 9575 A“.<br> Zumapress / Scanpix / Iridium nuotr., lrytas.lt mont.
 CNN duomenimis, telefonas, kuriuo naudojosi abu Ukrainos vadovai, siekdami išvengti Rusijos sekimo ir kibernetinių atakų, gali būti „Iridium 9575 A“.<br> Zumapress / Scanpix / Iridium nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 4:47 PM

Jis beveik kasdien siunčia žinutes ir bendrauja su pasauliu – o Rusijos slaptosios tarnybos negali susekti jo buvimo vietos. Raktas į tai – jo naudojamas telefonas.

Jungtinės Valstijos ne tik jam pasiūlė saugų prieglobstį, bet ir suteikė įrenginį, kuris leidžia nuolat palaikyti ryšį, o Rusijai nepavyksta nustatyti jo buvimo vietos ar perimti signalo. Konkrečiai, kaip atskleidė CNN, tai yra palydovinis mobilusis telefonas.

Kaip rašo marca.com, Joe Bideno vyriausybė ne tik aprūpino Zelenskį šiuo įrenginiu, bet ir suteikė dar vieną tokį Ukrainos užsienio reikalų ministrui Dmytro Kulevui.

Abu jie gali skambinti telefonu, siųsti trumpąsias žinutes ir el. laiškus judėdami mieste – nes šių telefonų baterija išlaiko penkias valandas pokalbių ir iki dienos budėjimo režimu. Juose taip pat yra SOS mygtukas.

CNN duomenimis, telefonas, kuriuo naudojosi abu Ukrainos vadovai, siekdami išvengti Rusijos sekimo ir kibernetinių atakų, gali būti „Iridium 9575 A“ – tokie paprastai naudojamas Baltuosiuose rūmuose ir kurių tinklą sudaro 66 palydovai, skriejantys maždaug 780 kilometrų aukštyje virš Žemės.

Akivaizdu, kad V.Zelenkis naudoja ir išmanųjį telefoną, kuriuo filmuoja savo pasisakymus ir kitus vaizdo siužetus. Koks tai telefonas ir modelis, nežinoma – bet logiška būtų manyti, kad Ukrainos prezidentas neskelbia vaizdo įrašų realiu metu ir būtent iš tos vietos, kur tuo metu yra, vaizdai greičiausiai publikuojami vėliau ir iš kitos lokacijos, vengiant išduoti faktinę prezidento buvimo vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.